FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Legendarni vikend u Čakovcu"

Autor: tjak
ČAKOVEC, 22. ožujka 2013. (Hina) - U Muzeju Međimurja danas je najavljena kulturno-turistička priredba "Legendarni vikend u Čakovcu".

Kako je rekla direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Ivana Maltar, "Legendarni vikend u Čakovcu" sastoji se od dva programa. "Čakovečke legende" Čakovčani i posjetitelji prvi su put upoznali 2010., kad su se čakovečke i međimurske legende i mitovi čitali po terasama u središtu grada. Čakovečke legende predstavit će se četvrti put u promijenjenom izdanju i na drugoj lokaciji. Uz čakovečki Stari grad, svake subote u 10 sati od travnja do lipnja legende će se dramatirati kroz predstave, a bit će održane i radionice i pričaonice.

Drugi dio programa, kako je rekla Ivana Maltar, nastavak je prošlogodišnje uspješne smjene straže povijesne postrojbe Zrinske garde.

Mimohod gardista održat će se također svake subote od travnja do listopada s početkom u 11 sati. Zrinska garda prodefilirat će Čakovcem od Staroga grada preko Franjevačkog trga do Trga Republike na kojem će se točno u podne ispred spomenika Nikoli Zrinskom smijeniti straža uz pucanj iz srednjovjekovnog topa.

"Bogata mitska, povijesna i duhovna baština međimurskog kraja danas živi u ljudima koji je njeguju i legendama koje nam pričaju priču o životu naših predaka. Zato je 'Legendarni vikend u Čakovcu' najbolja pozivnica za sve naše goste i građane da se nakratko vrate u slavnu povijest grada Čakovca kroz proljetne subotnje matineje u srcu Staroga grada", poručila je Maltar.

Na taj se program nastavljaju "Muzejske pričaonice", projekt koji provodi Muzej Međimurja. Naime, projekt se provodi diljem hrvatskim muzeja u sklopu Dana muzeja 17. svibnja, s tim da svaki muzej sam osmišljava i priprema tematiku.

U Muzeju Međimurja u Čakovcu, kako je rekao njegov ravnatelj Vladimir Kalšan, kroz edukativan i zabavan način najmlađima će se približiti povijest Čakovca i Međimurja.

Svakog radnog dana za jednu vrtićku skupinu održat će se radionice koje će trajati dva sata, a na njima će se govoriti o vitezovima, damama, legendi o pozoju (zmaju) i Starome gradu. Prva "Muzejska pričaonica" održat će se 3. travnja, a posljednja 17. svibnja.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙