FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donald McLean novi hrvatski izbornik

Autor: rsal
ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog saveza hokeja na ledu odlučeno je na predstojećem Svjetskom prvenstvu našu seniorsku reprezentaciju predvodi mladi izbornički dvojac Donald MacLean i Ivo Ratej mlađi.

MacLean (36) je domaćoj javnosti poznat kao bivši hokejaš Medveščaka, koji posljednje dvije sezone je bio pomoćnik Martyju Raymondu na klupi "medvjeda". Rođen je u Kanadi, u igračkoj karijeri ostavio je velik trag u Sjevernoj Americi, a može se pohvaliti i da je bio član čak pet NHL momčadi (Los Angeles,, Toronto, Columbus, Detroit, Phoenix). Ovo mu je prvi samostalni posao kao glavni trener i odmah je u ruke dobio zahtjevnu zadaću na hrvatskoj klupi. Ivo Ratej ml. tri godine je stariji od MacLeana i bivši dugogodišnji hrvatski reprezentativac, a on će mu asistirati u tom poslu.

"Sretan sam. Velika je čast i odgovornost biti trener u seniorskoj reprezentaciji. Dosad sam radio u reprezentaciji u mlađim kategorijama. Ne smijem zaboraviti istaknuti da će uz nas biti i Alan Letang. Medveščakov kapetan bit će 'team manager' reprezentacije, ali radit će i na ledu s igračima. Iza njega je ogromno hokejaško iskustvo", poručio je Ratej.

"Vjerujemo igračima koji su nam na raspolaganju, ali očekujem da i oni vjeruju u nas. Pripreme kreću 2. travnja, bit će pozvan jedan širi spektar igrača, a nakon tri dana treninga suziti ćemo broj kandidata."

Trenerski tandem pokušat će osvojiti prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA koji će se od 14. do 20. travnja održati u Zagrebu. Podsjetimo, suparnici našim reprezentativcima bit će reprezentacije Australije, Belgije, Islanda, Srbije i Španjolske, a samo pobjednik odlazi u viši rang – Diviziju IB.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙