FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen projekt za promicanje volontiranja "City volunteers"

Autor: skal
VARAŽDIN, 22. ožujka 2013. (Hina) - Uspješno je završen projekt "City volunteers" čiji je cilj bio promicanje volontiranja te pružanje potpore organizacijama i udrugama koje se bave volonterskim radom u slovensko hrvatskoj prekograničnoj regiji, izvijestili su nositelji projekta na današanjoj konferenciji za novinare u Varaždinu.

Riječ je o zajedničkom projektu partnera iz Hrvatske i Slovenije, gdje je vodeću ulogu imala gradska općina Maribor dok je važniju ulogu kao partner imao i grad Varaždin, varaždinska udruga „Franjo Košćec“ te čakovečki Autonomni centar.

Projekt vrijedan gotov 615 tisuća eura, od čega je iz fondova EU pristiglo 522 tisuće, provodio se u posljednje dvije godine u sklopu Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007-2013.

Uz razvoj volontiranja, projekt je doprinio boljoj iskoristivosti postojećih kapaciteta provođenja volontiranja te boljom dostupnošću ideje volonterskog rada svim stanovnicima u slovensko-hrvatskoj prekograničnoj regiji, istaknula je zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Dodala je kako je ipak najvažniji dio projekta poticanje svijesti o potrebi volonterskog rada, odnosno besplatnog obavljanja javnih poslova, te pomaganja drugima.

Analiza stanja volontiranja u pograničnom području, izrada zajedničke strategije za Varaždinsku i Međimursku županiju, potpisana Deklaracija i Sporazum o volontiranju te otvaranje regionalnih volonterskih ureda u Mariboru i Čakovcu te regionalne volonterske knjižnice konkretni su rezultati projekta City volunteers.

Glavna uloga grada Varaždina bila je u pripremi strateško-razvojnih dokumenata kao i u aktivnostima umrežavanja i povezivanja organizacija i pojedinaca među regijama u smislu promicanja obavljanja besplatnih javnih službi.

(Hina) xskal yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙