FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS: Sve je više potpisa protiv nameta za branje šparoga

Autor: dspo
PULA, 21. ožujka 2013.(Hina) - IDS-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Marin Grgeta izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako akcija prikupljanja potpisa protiv centralizacije i nameta za branje šparoga odlično napreduje te da je dosad prikupljeno više od četiri tisuće potpisa građana.

Ustvrdivši kako akcija još traje, Grgeta je pozvao sve kojima su, kako je rekao, "Istra, njezin regionalni identitet i status pri srcu" da se pridruže akciji i potpišu predstavku koju građani Istre šalju hrvatskoj vladi.

IDS-ov županijski vijećnik Marin Grgeta podsjetio je da predstavkom zahtijevaju da se "odmah zaustavi proces centralizacije, oduzimanja ovlasti, okrupnjavanja i seljenja državnih institucija, ureda i trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske iz istarskih gradova i općina u Rijeku" te da se svima vrati status koji su imali do centralizacije i seljenja te oduzimanja ovlasti iz njihova djelokruga poslovanja.

On je u ime IDS-a izrazio zadovoljstvo što su na posljednjoj sjednici Županijske skupštine konsenzusom definirani i izglasovani zaključci vezani uz decentralizaciju.

"U zaključcima Županijske skupštine ističe se upravo ono što stoji i u predstavci koju istarski građani potpisuju za vladi, što je znak jedinstva Istre i svijesti o tome da su procesi centralizacije i tihog ukidanja regionalne samobitnosti realnost koju svi uviđamo", rekao je Grgeta. Dodao je kako su "zapadni Kvarner i nova zajednica općina Rijeka realni procesi koji se pokušavaju progurati na mala vrata" te kako se čini da su u Istri "usamljeni u suprotnom stajalištu", kako je rekao, samo Damir Kajin i njegovi partneri.

"Žalosno je što jedan od dugogodišnjih predvodnika istarskog regionalizma i borbe za decentralizaciju Hrvatske danas stoji na dijametralno suprotnim pozicijama zbog čisto oportunističkih i dnevno-političkih razloga potpuno promašivši čitavu aktualnu realnost i trendove. Neki ljudi nisu za budućnost", zaključio je Marin Grgeta.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙