FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: kontinuitet premijerovih problematičnih izjava

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. ožujka 2013.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako su izjave premijera Zorana Milanovića već dulje problematične, a zbog činjenice da ih izgovara jedan od najviših državnih dužnosnika, i ozbiljan su teret za državu u cijelosti.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio da je riječ o kontinuitetu neprimjerenih i problematičnih izjava, poput onih o Hrvatskoj kao slučajnoj državi, nedavnoj izjavi o tome kako Finska nije imala građanski rat, što je, drži Srb, usporedba s Hrvatskom, i činjenici da se premijer stalno svađa sa svima.

Srb je ocijenio kako se Milanović takvim izjavama i istupima možda dodvorava jugonostalgičarskome biračkom tijelu, na koje SDP računa, i da to svjesno čini kako bi izazvao reakciju i sakrio težinu stanja u Hrvatskoj, ponajprije u gospodarstvu.

Srb drži kako je javnost posebno osjetljiva na davanje takvih izjava nakon Domovinskog rata i mnogobrojnih žrtava te kako ne zna je li premijer svjestan da upravo on podiže tenzije te da je svojim izjavama "izazvao prebrojavanje krvih zrnaca članova vlade".

Ocijenio je kako u tom svjetlu treba promotriti i uhićenje čelnika NK Dinama Zdravka Mamića te da je, unatoč činjenici da je Mamić vrijeđao i uvrijedio ministra Željka Jovanovića, nedopustivo u demokratskoj Hrvatskoj uhićivati za izgovorenu riječ.

Srb je upitao zašto je premijer Milanović ukinuo sigurnosnu provjeru za najviše državne dužnosnike, ministre, i krije li se iza toga strah od rezultata provjere ili nešto drugo.

"Zar premijeru ne bi bilo korisno doznati da je neki kandidat za ministra, primjerice, možda upetljan u neke malverzacije zemljištem? Odustajanje od sigurnosne provjere je nečim motivirano, očito skrivanjem nekih podataka. To nije borba za demokratska načela, nego goli politički interes", ocijenio je Srb.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙