FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel, Hollande i Barroso obećali raditi na rastu gospodarstva

Autor: akoz
BERLIN, 18. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u ponedjeljak sastali su se u Berlinu gdje su razgovrali i sa čelnim ljudima europske industrije te poručili da će raditi na rastu i konkurentnosti eurpskog gospodarstva.

Iako je plan pomoći ciparskom gospodarstvu koji uključuje visoke poreze na bankovne depozite uzdrmao tržišta, čelnici dvaju najvećih gospodarstava euro zone i predsjednik Europske komisije vrlo su se šturo dotaknuli tog pitanja.

Nešto više od sat vremena prije telefonske konferencije ministara financija euro zone posvećene Cipru, Merkel je govoreći o stabilnosti eura novinarima samo rekla da je ona predmet stalne brige, "kao što smo vidjeli sada na Cipru".

"To večeras nije naša tema nego je tema kako postići rast Europe, što bi dalo nadu i konkurentnost", rekla je njemačka kancelarka.

Kao i Angela Merkel i druga dva europska čelnika rekla su da je konkurentnost Europe "ključ uspjeha" i pozvali na utvrđivaje "poštenih" pravila međunarodne kompeticije.

"Prioritet je doći do najviše stope rasta a kako bi to postigli moramo učiniti sve kako bi osigurali najveću moguću konkurentnost Europe", rekao je francuski predsjednik Francois Hollande.

"Okvir europske politike mora biti najviše usredotočen na polja energetske politike, konkurentnost, obrazovanje i zapošljavanje", rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Troje čelnika su u ponedjeljak na radnoj večeri razgovarali s predstavnicima "Okruglog stola europskih industrijalaca", ekskluzivnim klubom kojim predsjeda čelnik tvrtke Ericsson Leif Johansson.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙