FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10. obljetnica Zaklade riječkoga Sveučilišta

Autor: dsil
RIJEKA , 18. ožujka 2013. (Hina) - Zaklada Sveučilišta u Rijeci ovog tjedna proslavlja 10. obljetnicu djelovanja tijekom kojeg je prikupila više od 10 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ravnateljica te zaklade Sanja Barić istaknula je da se 80 posto novca potrošilo na financiranje više od 2000 programa Sveučilišta, i to znanstvenih, nastavnih, stručnih i studentskih, a među njima je i 49 projekta koje je pokrenula sama zaklada.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci druga je po prikupljenom novcu, broju programa i donatora u Hrvatskoj, nakon Hrvatske zaklade za znanost.

Riječka zaklada osnovana je 2003. radi osiguravanja budućnosti riječkog Sveučilišta i podupiranja njegove misije u izobrazbi, istraživanju i služenju zajednici te stvaranja svijesti o njegovu značenju za razvoj lokalne zajednice.

Zaklada prikuplja kapital kojim pomaže u izgradnji infrastrukture potrebne za pokretanje istraživanja i unaprjeđenje nastave, pomaže uspješnim studentima, podupire inicijative vezane za razvoj lokalne zajednice, razvoj fakulteta i ostale projekte koji su prioritetni za riječko Sveučilište. Darovi i donacije služe isključivo za prosperitet Sveučilišta.

Financiraju se znanstveno-istraživački projekti, daje se potpora pri usavršavanju djelatnika sveučilišta, podupire se izdavačka djelatnost Sveučilišta, nabavlja se oprema za sveučilišni kampus i novčano se pomaže studentima.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙