FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaterpolo: U Dubrovniku međunarodni turnir za mlađe uzraste

Autor: hspa
DUBROVNIK, 18. ožujka 2013. (Hina) - U Dubrovniku će se od 21. do 24. ožujka održati treći međunarodni vaterpolski turnir "Tomo Udovičić" za djecu rođenu 2001. godine i mlađe.

Ovaj turnir koji se igra pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika posvećen je Tomu Udovičiću, legendarnom treneru u vaterpolskom klubu Jug koji je odgojio brojne generacije igrača među kojima su mnogi osvajači medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Kako je istaknuto na danas održanoj konferenciji za novinare, sudjelovat će 26 momčadi iz Španjolske, SAD-a, Srbije, Italije, Nizozemske, Grčke, Slovenije i Hrvatske i riječ je o dosad najmasovnijem turniru na svijetu za mlađe uzraste na kojem će sudjelovati 400 mladih igrača.

Odigrat će se 73 utakmice, a bit će dodijeljena i nagrada za najboljeg igrača turnira koja nosi ime prije 10 godina tragično preminulog hrvatskog reprezentativca Iva Ivaniša.

Tijekom turnira bit će organiziran i seminar za trenere mlađih uzrasta na kojem će predavači biti prof. Boro Štrumbelj sa Fakulteta za šport Sveučilišta u Ljubljani, te poznati crnogorski vaterpolist, nekadašnji igrač Primorca ali i splitskog Jadrana, a danas trener, Mirko Vičević.

(Hina) xddub yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙