FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

F1: Vettel lovi rekord

Autor: dlug
MELBOURNE, 15. ožujka 2013. (Hina) - Velikom Nagradom Australije u Melbourneu ovoga vikenda počinje 64. sezona svjetskog prvenstva formule 1 u kojoj će aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel loviti četvrtu uzastopnu titulu prvaka.

To je do sada uspjelo jedino njegovom sunarodnjaku Michaelu Schumacheru, te Argentincu Juanu Manuelu Fangiu. Schumacher je od 2001. do 2004. osvojio pet titula u nizu, a ukupno sedam, dok je Fangio od 1954. do 1957. slavio četiri puta uzastopce, a ukupno osvojio pet naslova prvaka.

Među favorite za naslov se ubraja i drugi vozač Red Bulla Australac Mark Mark Webber, piloti Ferrarija Španjolac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Massa, ali i 23. godišnji Meksikanac Sergio Perez koji je stigao u McLaren Mercedes umjesto Lewisa Hamiltona koji ove sezone vozi za Mercedes AMG Petronas F1 Team zajedno s Nijemcem Nicom Rosbergom.

Debitanti ove sezone su Meksikanac Esteban Gutiérrez u Sauberu, Finac Valtteri Bottas u Williamsu, Nizozemac Giedo van der Garde u Caterhamu, te Britanac Max Chilton i Francuz Jules Bianchi obojica iz Marussija.

VN Australije na programu je u nedjelju u 7 sati po srednjoeuropskom vremenu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙