FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: 10. dramske igre na njemačkom jeziku

Autor: skal
VARAŽDIN, 14. ožujka 2013. (Hina) - Od danas do nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održavaju se jubilarne 10. dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“.

Ovogodišnje Dramske igre okupljaju oko 300 sudionika podijeljenih u 23 grupe, a uz mlade glumce iz osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, gostuju i njihovi vršnjaci iz Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Riječ je o projektu koji je u 10 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz potporu i visoko pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba uz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke te Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug“. Pomoć u organizaciji pružaju i Grad Varaždin, Varaždinska županija i općina Vidovec, čija je osnovna škola jedan od organizatora manifestacije.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području kao i razvoj suradnje obrazovnih ustanova iz Hrvatske te gostiju iz susjednih zemalja.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙