FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapinski Glumački festival od 4. do 21. travnja

Autor: skal
KRAPINA , 14. ožujka 2013. (Hina) - Šesti krapinski Glumački festival, koji će se održati od 4. do 21. travnja, bit će posvećen književnici Sidi Košutić, a otvorit će ga mjuzikl "Crna kuća".

Krapinskoj kazališnoj publici predstavit će se i Glumačka družina Histrion s predstavom "Gospodsko dijete" te Gradsko kazalište Virovitica s "Kabareom kod veselih muškaraca" i predstavom "Od stoljeća sedmog", najavljeno je iz krapinske gradske uprave.

Kazalište na Peščenici (KNAP) gostovat će s predstavom "Glumice i to" i crnom komedijom Borivoja Radakovića "Grupa", dok će Zagrebačko gradsko kazalište Komedija izvesti predstavu "Čisto ludilo".

Za cijelo vrijeme trajanja Festivala na noćnoj sceni u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održava se glazbeno-poetski kabare "Adam i ona".

Ovogodišnji Festival posvećen je književnici Sidi Košutić rodom iz Radoboja kraj Krapine. Sida Košutić pisala je novele, pjesme, romane, a autorica je i jedne drame. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika, a u godinama prije Drugog svjetskog rata, za vrijeme rata te u godinama neposredno poslije njega bila je vrlo cijenjena i rado čitana. Za romanesknu trilogiju "S naših njiva" dobila je državnu nagradu.

Festival organiziraju Pučko otvoreno učilište Krapina i Udruga Glumački festival u Krapini.

(Hina) xskal ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙