FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi dani pontifikata pape Franje

Autor: djan
VATIKAN, 14. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo ima dosta gust raspored u prvim danima svog pontifikata, objavio je Vatikan u srijedu navečer.

Svoju prvu noć kao papa Franjo će provesti u Domu svete Marte, ali ne u jednostavnoj sobi u kakvima spavaju kardinali za vrijeme trajanja konklava, nego u prostranom trosobnom apartmanu 201, koji je Papi na raspolaganju dok se ne pripreme njegove odaje u Apostolskoj palači.

U četvrtak ujutro Papa će "privatno" posjetiti baziliku svete Marije Velike, kako je sam najavio s lože bazilike svetog Petra, jer se želi pomoliti Majci Božjoj da zaštiti Rim. U 17 sati slavit će misu s ostalih 114 kardinala elektora u Sikstinskoj kapeli.

U petak u 11 sati primit će cijeli Kardinalski zbor u Klementinskoj dvorani Apostolske palače. Sljedećeg dana, po nedavnoj ustanovljenoj tradiciji, sastat će se s novinarima akreditiranim u Vatikanu.

U nedjelju u podne će okupljenima na Trgu svetog Petra izgovoriti svoj prvi angleus. Misa ustoličenja bit će 19. ožujka, na blagdan svetog Josipa, zaštitnika Crkve, u 9.30 u bazilici svetog Petra.

Vatikanski glasnovornik Federico Lombardi najavio da će se u predstojećim danima Franjo sastati sa svojim prethodnikom Benediktom XVI.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙