FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić u Rijeci predstavio "Europu za sve"

Autor: dsil
RIJEKA , 13. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić predstavio je danas u Rijeci svoju nezavisnu listu "Europa za sve" kojoj je na čelu na izborima hrvatskih zastupnika u Europski parlament te je tom prigodom u vezi sa slučajem bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića rekao da mu "posljednji događaji u zemlji idu na ruku jer veliki broj ljudi vidi da se sva hajka podigla zbog tih izbora".

"Žele me izbaciti iz utrke za Europski parlament ili mi ispod stola nude da uđem na neke druge liste, ali u tome neće uspjeti", rekao je Jakovčić.

Dodao je da će se u Europskom parlamentu, ako bude izabran, boriti za prihvaćanje jadransko-jonske strategije koja bi mogla olakšati financiranje mnogih projekata u gospodarstvu te u kulturi i znanosti.

Jakovčić je rekao kako se odlučio za nezavisnu listu jer želi potporu i iz drugih dijelova Hrvatske te nastoji da ona obuhvati kandidate iz cijele zemlje. "Često ime stranke ograničava opredijeljenost birača", dodao je.

Nikola Ivaniš (PGS), jedan od kandidata na Jakovčićevoj listi, istaknuo je kako bi želio da se i Primorsko-goranska županija razvija kao Istra. Dodao je da je u Istri provedeno nekoliko stotina projekata na raznim područjima te je ocijenio da je u tom razvoju Istre važnu ulogu odigrao Jakovčić.

Predsjednik Primorsko-goranske županije Darijo Vasilić istaknuo je Jakovčićevu opredijeljenost za decentralizaciju i regionalizaciju ocjenjujći da bi njegovo djelovanje u Europskom parlamentu moglo pridonijeti razvoju hrvatskih regija i povećanju učinkovitosti rada institucija.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙