FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čakovečki mlinovi najavili dividendu i povećanje temeljnog kapitala

Autor: nbrc
ZAGREB, 13. ožujka 2013. (Hina) - Tvrtka Čakovečki mlinovi najavila je da će se glavna skupština održati 24. travnja za koju Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se prošlogodišnja neto dobit od 22,4 milijuna kuna većim dijelom, u iznosu od 14,7 milijuna kuna, rasporedi za povećanje temeljnog kapitala, dok bi se ostatak rasporedio u zadržanu dobit, a dividenda dioničarima u iznosu od 73 kune po dionici isplatila bi se iz neisplaćene dobiti ostvarene 2001. godine.

Prema pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi, prošlogodišnja neto dobit Čakovečkih mlinova u iznosu od 22,4 milijuna kuna rasporedila bi se tako da se iznos od 7,7 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, dok bi se 14,7 milijuna kuna usmjerilo za povećanje temeljnog kapitala, kao reinvestirana dobit.

Sukladno tomu, Uprava i Nadzorni odbor predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala te izmjenu statuta.

Prema predloženoj odluci, temeljni kapital Čakovečkih mlinova povećao bi se s iznosa od 42 milijuna kuna na iznos od 56,7 milijuna kuna iz dijela prošlogodišnje dobiti u iznosu od 14,7 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provelo bi se povećanjem nominalnog iznosa dionica, pa bi se svakoj od postojećih 105.000 dionica nominalni iznos povećao za 140 kuna, sa sadašnjih 400 kuna na nominalni iznos od 540 kuna.

Uprava i Nadzorni odbor Čakovečkih mlinova predložili su glavnoj skupštini i da donese odluku da se do kraja travnja ove godine dioničarima, koji su na dan održavanja sjednice skupštine evidentirani kao dioničari u registru dionica Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, isplati dividenda u iznosu od 73 kune po dionici iz neisplaćene neto dobiti ostvarene 2001. godine.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙