FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex opet iznad 2.000 bodova, Dioki u fokusu

Autor: neba
ZAGREB, 12. ožujka 2013. (Hina) - Crobex indeks Zagrebačke burze danas je ponovno preskočio psihološki važnu granicu od 2.000 bodova, a u fokusu je ulagača dionica Diokija, koja se ističe i po prometu i po rastu cijene.

Oko 12,00 sati Crobex je bio u plusu 0,65 posto, na 2.009 bodova, a Crobex10 0,63 posto, na 1.118 bodova.

Redovni promet dionicama bio je 5,15 milijuna kuna, što je otprilike milijun kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Dionica Diokija danas se pokazala u punoj snazi; ističe se i po prometu i po snažnom skoku cijene. Ostalim dionicama skromno se trguje, a cijene im stagniraju“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom Diokija do podneva je ostvareno 1,14 milijuna kuna prometa, a cijena joj je skočila gotovo 30 posto, na 19,10 kuna.

Tvrtka Crodux plin, u vlasništvu Ivana Čermaka, dostavila je jučer prijedlog mogućeg sudjelovanja u financijskom i operativnom restrukturiranju Diokija i Dina Petrokemije kroz predstečajne nagodbe, te stjecanje većinskog udjela u restrukturiranim društvima.

U protekla četiri dana dionica Diokija ojačala je oko 58 posto.

Po likvidnosti slijedi dionica HT-a, s 900.000 kuna prometa. Cijena joj je porasla 0,5 posto, na 217 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po dobitku se ističe dionica Đure Đaković Holdinga, čija je cijena porasla 5,1 posto, na 90,92 kune.

Po gubitku se, pak, izdvaja dionica Badela 1862 – cijena joj je pala 4,61 posto, na 29,8 kuna.

Među vijestima danas se izdvaja prva procjena Državnog zavoda za statistiku prema kojoj je promet od trgovine na malo u siječnju nominalno pao za 0,8, a realno za 5,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

To je manji pad nego što se očekivalo. Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku je očekivalo pad potrošnje u siječnju u odnosu na isti lanjski mjesec za 6,8 posto.

Siječanj je već 11. mjesec zaredom kako potrošnja pada. No, pad je usporen u odnosu na prosinac, kada je promet u trgovini na malo skliznuo 6,1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙