FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Po peti put provaljeno u župnu kuću u Ljubiji

Autor: zkre
MOSTAR, 12. ožujka 2013. (Hina) - Nepoznati počinitelji provalili su u župnu kuću u mjestu Ljubiji kod Prijedora u Republici Srpskoj te otuđili novac, a zbog toga što vlasti ne poduzimaju mjere u Banjolučkoj biskupiji strahuju od ponavljanja slučaja iz Zavalja kod Bihaća, gdje je nedavno u provali ubijen svećenik don Mile Ivančić, objavili su u utorak tiskani mediji pozivajući se na Tiskovnu agenciju banjolučke biskupije (TABB).

U noći s petka na subotu provaljeno je u župnu kuću u Ljubiji te je pričinjena veća materijalna šteta i otuđena određena količina novca, što je peti put da se ponavlja provalna pljačka u posljednjih deset mjeseci.

Vlč. Marko Vidović sumnja da je riječ o istom provalniku koji provaljuje u župnu kuću. TABB pojašnjava da je prigodom provale župne kuće 28. prosinca prošle godine kamerom snimljen provalnik za kojega je policijska istraga kasnije utvrdila da se radi o maloljetnoj osobi te da proces zaustavljen.

Na upite katoličkih svećenika, policija u Ljubiji je odgovorila da su im vezane ruke i svu odgovornost su prebacili na Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci - odjel za maloljetnike, koje nije poduzelo nikakve korake. Dodaje se da nije pomogao ni poziv banjolučkog biskupa mons. Franje Komarice, jer nije dobio odgovor ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislava Čađe, kojega je informirao o više provala u rimokatolički župni ured u Ljubiji.

Predstavnici Banjolučke biskupije strahuju od ponavljanja slučaja iz Zavalja, gdje su nedavno trojica maloljetnika u pljački ubila svećenika don Milu Ivančića jer se i tamo ubojstvo dogodilo nakon višestrukih provala maloljetnih delikvenata. Podsjetili su i na to da je u tome kraju prije dvadeset i jednu godinu na početku rata ubijen svećenik vlč. Ivan Grgić i još uvijek nitko nije odgovarao za to ubojstvo.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙