FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: sudac Ustavnog suda osumnjičen za prijevaru

Autor: vili
BEOGRAD, 11. ožujka 2013. (Hina) - U Beogradu je protiv suca Ustavnog suda Srbije Tomislava B. Stojkovića pokrenuta istraga zbog prijevare, potvrdila je u ponedjeljak medijima glasnogovornica Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Suca Stojkovića tereti se za prijevaru, u međuvremenu preminulog, prijatelja od kojeg je posudio 55.000 eura, a kao zalog mu dao falsificiranu sliku Amedea Modigliania, navedeno je u zahtjevu odvjetništva za provođenje istrage.

Stojković je pokojnom prijatelju rekao da mu je novac nužan za liječenje i da će mu vratiti najkasnije za dva mjeseca, a kao jamstvo mu predao umjetničku sliku, tvrdeći da je Modiglianijeva i da vrijedi 400.000 eura. Nakon što je prijatelj umro, osumnjičeni sudac Ustavnog suda Srbije nije vratio novac njegovoj obitelji.

Sucu najvišeg suda u državi, koji je na tu dužnost izabran 2010. godine na prijedlog Visokog vijeća sudstva, po srbijanskom kaznenom zakonu sad prijeti 10 godina zatvora.

Protiv istog suca Fond za humanitarno pravo 11. veljače 2011. pokrenuo je inicijativu za razrješenje s mjesta suca Ustavnog suda zbog sumnje da je 1999. godine na Kosovu bio umiješan u otmicu jednog odvjetnika Albanca a, prema tvrdnjama Fonda, trebao je otkup od obitelji otetog odvjetnika predati otmičarima, navode beogradski mediji.

Osumnjičeni sudac Tomislav B. Stojković rođen u Prištini 1957. godine, živi u Beogradu i ima 30 godina radnog iskustva u pravosuđu.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙