FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za ponedjeljak 11. ožujka

Autor: aspa
ZAGREB, 10. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 11. ožujka:

ZAGREB - Svečani početak projekta "Partnership for education - Partnerstvo za regionalnu policijsku obuku". Projektom će upravljati Ministarstvo unutarnjih poslova i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu s ciljem poboljšanje regionalne policijske suradnje u suzbijanju transnacionalnog kriminaliteta. Na svečanosti će govoriti načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, britanski i američki veleposlanici, David Slinn i Kenneth Herbert Merten, te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (9 sati, Policijska akademija, Avenija Gojka Šuška 1)

BIOGRAD - Svečanost zatvaranja projekta Ministarstva kulture, financiranog sredstvima Europske unije IPA 2009, "Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održivog gospodarskog razvoja mjesta Vrana". Projekt je provodio međunarodni konzorcij pod vodstvom KPMG Advisory S.p.A. (Italija) u suradnji s Horwath HTL Zagreb. Cilj projekta, koji je započeo u svibnju 2012. godine i završava u ožujku 2013. godine, bila je gospodarska revitalizacija i razvoj mjesta Vrana u Zadarskoj županiji (11,30 sati, hotel Adriatic - Ilirija, Tina Ujevića 7)

VODICE - Trodnevni stručni skup ravnatelja osnovnih škola počet će u 10 sati u hotelu Olympia. Aktualnosti u sustavu odgoja i obrazovanja uvodno će predstaviti Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, te Ankica Nježić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a za 15,30 sati najavljeno je obraćanje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Stručni skup, na kojemu se očekuje 650 ravnatelja osnovnih škola, održat će se u Vodicama od 11. do 13. ožujka u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

ZAGREB - Svjedočenjem bivših HDZ-ovih ministara kulture i obrane Bože Biškupića i Berislava Rončevića nastavit će se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija. Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5

RIJEKA - Skupini optuženih za slučaj ratnog zločina 1991. u selu Baćin kod Hrvatske Dubice kad je ubijeno 75 civila hrvatske nacionalnosti donijet će se nepravomoćna presuda. Za ratni zločin se, po optužnici izmijenjenoj krajem suđenja, terete Milinko Janjetović kao jedan od zapovjednika tadašnje teritorijalne obrane "SAO Krajine" i tadašnji zapovjednik tamošnje milicije Momčilo Kovačević te još trojica optuženika. Još dvije osobe se terete za zapovjednu odgovornost u ovom slučaju ali ne i za izvršenje i pripremu likvidacije, a još dvoje optuženika su u izmijenjenoj optužnici samo terećeni za sudjelovanje u oružanoj pobuni ali nisu povezani s likvidacijom. Jedan od to dvoje, Marin Krivošić jedini je bio u pritvoru u Rijeci tijekom suđenja ali je pušten nakon izmjene optužnice jer ga se ne tereti za djelo ratnog zločina. Ostali su nedostupni hrvatskom pravosuđu (12 sati, Županijski sud u Rijeci)

ZAGREB - Parnica protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope tužila udruga Potrošač trebala bi se nastaviti na zagrebačkom Trgovačkom sudu davanjem iskaza novih svjedoka koji imaju kredite vezane uz švicarski franak. Jedan od svjedoka rekao je na prošlom ročištu da mu je 2006. osobna bankarica u razgovoru o uvjetima kreditiranja rekla da je švicarac "vrlo stabilna" valuta, ali se to pokazalo netočnim jer mu je nakon četiri godine zbog tečajne razlike i rasta kamata mjesečna rata kredita porasla s 3000 na čak 5018 kuna. Dosad je ispitano troje od ukupno 20-ak predviđenih svjedoka. Tužene su Zagrebačka, Privredna, Erste, Raiffeisenbank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP, Splitska i Sberbank (bivša Volksbank) (8,30 sati, Petrinjska 8).

RIJEKA - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod a tema konferencije je "Prikrivanje prave istine o učiteljskim i nastavničkim plaćama /Prosvjetari ipak najveće žrtve korekcije koeficijenata složenosti poslova u javnim službama". Na konferenciji će govoriti Goran Kauzlarić, predsjednik ŽV Primorsko-goranske županije i Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod (10.30 sati, Dom sindikata Franjo Belulović, Krešimirova IV-sala B1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) aš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙