FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik Kajtazi: nisam u sukobu interesa

Autor: tdel
ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - Zastupnik dvanaest nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi večeras u svojoj izjavi, u povodu pokretanja postupka pred saborskim Povjerenstvom za utvrđivanje sukoba interesa, ističe da je kako je apsolutno uvjeren da nije u sukobu interesa te da će prihvatiti i provesti svaku odluku Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Kajtazija kako bi se potvrdilo je li u sukobu interesa jer je suosnivač nekoliko udruga, a istodobno i član Savjeta za nacionalne manjine koje ima ingerencije nad dodjelom sredstava za rad udrugama. Uz to, Povjerenstvo će provjeriti navode ima li četiri stana - dva u Zagrebu te po jedan u Velikoj Gorici i Budimpešti, koje nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

"Apsolutno sam uvjeren da kao zastupnik u Hrvatskom saboru nisam u sukobu interesa. Od Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa zatražio sam da raspravu o odlučivanju o tome stavi na dnevni red kao prvu točku prve sljedeće sjednice i stavio sam im se na raspolaganje u tom procesu. Svaku odluku Povjerenstva ću prihvatiti i provesti", naglašava Kajtazi o svojoj izjavi.

Pojašnjava i da je nakon izbora u Hrvatski sabor predao, sukladno obavezi utvrđenoj Zakonom, svoju imovinsku karticu u kojoj je naveo svu imovinu koju su on i njegova obitelj posjedovali u trenutku početka mandata i koja je već godinu dana javno dostupna.

Napominjući da je, kao jedan od osam zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru temeljem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina jedan od 20 članova Savjeta za nacionalne manjine, Kajtazi navodi i da taj Savjet nikada nije odlučivao o dodjeli financijskih sredstava Romskom nacionalnom vijeću (RNV), čiji je predsjednik.

"RNV je osnovan prije manje od godinu dana, a prema kriterijima Savjeta za nacionalne manjine udruga može biti financirana tek nakon što djeluje najmanje dvije godine što su oni koji me dovode u vezu sa sukobom interesa jednostavno mogli provjeriti", navodi Kajtazi.

Podsjeća i da je, kao izabrani zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru odlukom hrvatske Vlade imenovan zamjenikom predsjednika Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome, u kojem je jedan od ukupno 32 člana Povjerenstva.

"Povjerenstvo nikada nije odlučivalo o dodjeli financijskih sredstava meni, članovima moje obitelji ili RNV-u", naglašava Kajtazi u svojoj izjavi.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙