FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović posjetio Centar "Juraj Bonači" u Splitu

Autor: zjur
SPLIT, 6. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je tijekom obilaska štićenika splitskoga Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" kako se u sklopu svoje politike pravednosti zauzima da društvo pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

"Ovoj djeci ovdje je pomoć zaista potrebna. O problemima uvijek razgovaram s nadležnim ministarstvom te nastojim da oni koji operativno vode poslove učine što je više moguće. Nakon obilaska ove institucije vidim da su potrebe velike, a isto tako se divim ljudima koji rade na poslovima koji nisu nimalo laki", rekao je predsjednik Josipović ogovarajući na pitanje novinara može li pomoći tom centru kojemu je nužna obnova.

Štićenicima je rekao kako ih voli i da je to "kuća ljubavi i prijateljstva za njih".

Dodao je da će se, ako mu to dopuste radne obveze, vrlo rado odazvati i skorom humanitarnom koncertu na kojem će se prikupljati novac za splitski Centar za autizam.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" Esmeralda Sunko rekla je kako im je trenutačno najveći problem održavati objekte, koji su vrlo stari i veliki a zahtijevaju određene materijalne izdatke, te nedostatak stručnjaka, među kojima 'vape' za edukatorima i rehabilitatorima.

Centar za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", koji skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama i kombiniranim smetnjama, izgrađen je ranih sedamdesetih godina i više od 40 godina nije obnavljan. Ima više od 450 štićenika o kojima se brine 150 zaposlenih, a smješteni su na sedam mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, među kojima su, uz Split, Makarska i Sinj.

Predsjednik je prijepodne otvorio 18. međunarodni sajam GAST, a navečer će studentima Filozofskoga i Pravnog fakulteta u Splitu održati predavanje s temom "Probacija u Hrvatskoj – odgovori na izazove vremena".

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙