FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka austrijskog ministra obrane Darabosa

Autor: spd
BEČ, 5. ožujka 2013. (Hina) - Austrijski ministar obrane Norbert Darabos odlazi s ministarske dužnosti u središnjicu Socijaldemokratske stranke (SPOe) na mjesto glavnog tajnika stranke i preuzet će vođenje predizborne kampanje za predstojeće savezne parlamentarne izbore koji će se održati u jesen u Austriji, odlučilo je u utorak navečer na predsjedništvo SPOe-a u Beču.

"Tražio sam najboljeg za preuzimanje tih važnih poslova i pitao Darabosa, koji je pristao" izjavio je predsjednik stranke, austrijski savezni kancelar Werner Faymann.

"Na upit saveznog kancelara odmah sam rekao da", izjavio je ministar Darabos, a na novinarsko pitanje o ostavci kazao je, da ne mora dati ostavku nego da odlazi dragovoljno.

Gradišćanskog Hrvata Darabosa na dužnosti autrijskog ministra obrane naslijedit će dosadašnji voditelj kluba zastupnika socijaldemokrata u Saveznom vijeću austrijskog parlamenta Gerald Klug iz Štajerske.

Čelnik Narodne stranke (OeVP), koalicijskog partnera u austrijskoj vladi, vicekancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger izjavio je da je promjena u redovima socijaldemokrata njihova unutarnja stvar. Spindelegger zahtijeva provedbu reforme u austrijskoj vojsci.

(Hina) xspđ yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙