FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 4. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

SPLIT - Na području Međunarodnog pomorsko graničnog prijelaza u Luci Split danas će se obaviti primopredaja plovila TIP A i TIP B za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova RH, u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2008 “Nadzor plave granice – faza II”. Nabava dvaju plovila koja će koristiti Policijska uprava splitsko-dalmatinska, ima velik značaj ne samo za graničnu policiju već i za cjelokupni MUP RH te predstavlja daljnji napredak u ostvarenju europskih standarda i jačanja zajedničke europske sigurnosti. Ukupna vrijednost policijskih plovila TIP A i TIP B iznosi 4.280.000 eura. Primopredaji će nazočiti Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU i Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije.

RIJEKA - Predstavnici riječke Jadrolinija i pulskog Uljanika potpisat će danas u Luci Rijeka ugovor o gradnji četiri broda za Jadroliniju. Ukupna vrijednost ugovora je 32 milijuna eura. Novim brodovima Jadrolinija obnavlja svoju flotu za održavanje obalnog linijskog prijevoza brodovi su namijenjeni održavanju lokalnih linija, a njihova gradnja treba biti završena do početka turističke sezone 2014. godine. Svečanost potpisivanja je na brodu "Kraljica mora" a bit će joj nazočan i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će ujedno sa čelnicima Jadrolinije potpisati ugovor o upravljanju školskim brodom "Kraljica mora". Naime, Jadrolinija je temeljem nedavno provedenog natječaja dobila na upravljanje "Kraljicu mora", brod Ministarstva namijenjen izobrazbi učenika i studenata pomorskih škola.

ZAGREB - Hrvatski dokumentarac "Gangster te voli" - filmska priča o simpatičnom provodadžiji iz Imotskog u režiji Nebojše Slijepčevića osvojio je sinoć HT nagradu publike na 9. ZagrebDoxu - Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma. Tako je ta nagradu, koju sponzorira Hrvatski Telekom, bila posljednja na ovogodišnjem, 9. po redu, ZagrebDoxu. Najviše simpatija i glasova publike dobio je Slijepčevićev dokumentarac u kojemu je protagonist ljubavni posrednik Nediljko Babić, poznat i kao Gangster, koji pomaže mladoj Bugarki s djetetom da pronađe muža u Hrvatskoj, a serija komično-katastrofičnih sastanaka otkrit će pravu prirodu konzervativnih hrvatskih muškaraca. U subotu je pak proglašen najbolji film ZagrebDoxa u međunarodnoj konkurenciji - "Kudzu loza" Amerikanca Josha Gibsona, kao i najbolji film u regionalnoj konkurenciji "Cvetanka" bugarskoga redatelja Youliana Tabakova. Proglašenjem najboljega filma po sudu publike završen je i Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma 9. ZagrebDoxu, koji se održava od 24. veljače do 3. ožujka, najboljim filmom međunarodne konkurencije proglašen je "Kudzu loza" Josha Gibsona, a najboljim u regionalnoj konkurenciji "Cvetanka" Youliana Tabakova. Dokumentarac "Gangster te voli" je i otvorio 9. ZagrebDox na kojemu je od 24. ožujka do večeras je prikazano oko 180 filmova, a četrdesetak ih se natjecalo u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji.

ZAGREB - Svjetski poznati hrvatski violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, poznati pod nazivom 2Cellos, predstavili su sinoć u Zagrebu svoj nedavno objavljen drugi po redu album "In2ition", koji je izborom glazbe i pristupom označio novi smjer u glazbenu opusu dvojca koji je slavu stekao obradama klasika rock glazbe. "Na ovom smo albumu željeli napraviti korak dalje, proširiti koncept 2Cellosa i ostvariti raznovrsnost. To je album različitosti kojim smo htjeli pokazati raspon kapaciteta jednog instrumenta", pojasnili su Luka Šulić i Stjepan Hauser na predstavljanju u zagrebačkome VIP Clubu. Album "In2ition" specifičan je po tome što su Hauser i Šulić na njemu odlučili u svoje obrade uključiti brojne slavne goste, među kojima i pjevačke legende Eltona Johna i Zucchera. Album je u distribuciju krenuo u prosincu prošle godine u izdanju Sony Masterworksa i to prvo u Japanu, dok je u ostatku svijeta prodaja krenula krajem siječnja ove godine. Producirao ga je kanadski producent Bob Ezrin. Na albumu, među ostalima, gostuju svjetski poznati kineski pijanist i ikona klasične glazbe Lang Lang, te gitaristički virtuoz Steve Vai, dok su s Eltonom Johnom napravili obradu pjesme "Oh Well" skupine Fleetwood Mac, a sa Zuccherom izvode "The Book of Love", hit singl vokalne skupine The Monotones. Jedna od stvari na novom albumu je i "Supermassive Black Hole" britanskog alternativnog rock sastava Muse u izvedbi 2Cellos i Naye Rivere, jedne od glumica i pjevačica iz popularnog američkog serijala "Glee". 2Cellos za nekoliko dana kreću na svjetsku turneju u sklopu koje će posjetiti Italiju, Njemačku, Veliku Britaniju i Francusku. Nastupit će i u Ljubljani 30. ožujka, nakon čega u travnju slijedi turneja po SAD-u, a na ljeto se vraćaju u Hrvatsku, kada će svirati u Varaždinu, Osijeku, Zagrebu, Puli, a planiraju i nastup na Dubrovačkim ljetnim igarama.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙