FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 4. ožujka

Autor: vrad
ZAGREB, 3. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 4. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će crnogorsku ministricu obrane Milicu Pejanović Đurišić.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko prima u službeni posjet predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božu Ljubića. Ljubića će također primiti predsjednik Ivo Josipović.

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se u ministarstvu vanjskih i europskih poslova sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem, s kojim će razgovarati o bilateralnim pitanjima te europskim integracijama. Mrkića će također primiti hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko (izjave ministrice Pusić i Mrkića u 12.15 sati u MVEP-u Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8).

BRUXELLES - Počinje šesti krug pregovora Beograda i Prištine, a uoči njega srbijanski državni vrh je zaključio da Srbija neće odustati od dijaloga, ali traži od međunarodne zajednice da ohrabri Prištinu na ustupke kako bi se postigao dogovor u ključnim trenucima dijaloga koji se vodi pod pokroviteljstvom Europske unije. Ključna tema ovog kruga je rješavanje problema institucija na sjeveru Kosova.

KENIJA - Predsjednički i parlamentarni izbori.

RIJAD/ABU DABI - Američki državni tajnik John Kerry sastat će se u Rijadu s regionalnim čelnicima nakon čega putuje u Abu Dabi, gdje će razgovarati s tamošnjim najvišim dužnosnicima.

ISTANBUL - Zapadni i arapski dužnosnici sastat će se s predstavnicima sirijske oporbe u Istanbulu kako bi razmotrili vojnu i humanitarnu potporu pobunjenicima koji žele svrgnuti s vlasti sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Dežurni:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙