FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska Elektrostrojarska škola domaćin projekta mobilnosti

Autor: skal
VARAŽDIN , 1. ožujka 2013. (Hina) - Varaždinska Elektrostrojarska škola od danas do srijede domaćin je drugog sastanka u sklopu multilateralnog projekta mobilnosti "Comenius" pod nazivom "New leader, new menagment, new school: to get a better at school".

Nakon uvodnog sastanka, održanog u Milanu u studenome prošle godine, na varaždinskom sastanku bit će 80-ak sudionika projekta iz šest zemlja partnera: Italije, Finske, Njemačke, Rumunjske, Turske, Cipra te Hrvatske.

Tema varaždinskog sastanka jest vizija, misija i vrijednosti, a u pet dana održat će se mnoga stručna predavanja i radionice na kojima će profesori i učenici kreirati vizije i misije razvoja svojih škola i razrednih odjela. Tim projektom Elektrostrojarska škola širi suradnju sa zemljama Europske unije te svojim profesorima, a ponajviše učenicima, omogućuje stručno usavršavanje i razmjenu iskustva s kolegama iz drugih zemalja, rekao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos.

Nakon varaždinskog sastanka, slijede sastanci na Cipru u listopadu ove godine i u Finskoj u siječnju 2014., a završna konferencija održat će se u Turskoj u svibnju iduće godine. Koordinator projekta "Comenius" je gimnazija iz Italije, a partneri su, uz Elektrostrojarsku školu, još škole iz Finske, Njemačke, Cipra, Turske i Rumunjske.

Inače, varaždinska Elektrostrojarska škola u posljednjih je nekoliko godina sudjelovala u provedbi petnaest projekta u sklopu fondova Europske unije te je tako dobila ukupno 3,6 milijuna kuna.

(Hina) xskal yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙