FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 1. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 1. ožujka:

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović predstavit će 20 najuspješnijih znanstvenih novaka čijim će institucijama Ministarstvo odobriti nova radna mjesta za njihovo zapošljavanje. Odabirom 20 uspješnih mladih ljudi prema kriteriju izvrsnosti želi se osigurati dodatno unaprjeđenje kvalitete znanstvene i nastavne djelatnosti u RH, ističe Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti predstavljanje prvog Nacionalnog program za rijetke bolesti koji će oboljelima omogućiti bolju dostupnost dijagnostike i liječenja. Program je izradilo Povjerenstvo Ministarstva zdravlja za izradu i praćenje provedbe Nacionalnog programa za rijetke bolesti. Govorit će direktorica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Jadranka Božikov, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, te predsjednica Povjerenstva Ministarstva zdravlja Ingeborg Barišić (10,30 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Rockefellerova 4)

ZAGREB - "Što i zašto se mijenja u Fondu za poticanje pluralizma?" - tema je konferencije za novinare o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima. O cilju, sadržaju i vremenu predloženih izmjena uvodno će izlagati Martina Jurišić i Milan F. Živković iz Ministarstva kulture. O predloženim izmjenama zakona, među ostalim, će govoriti Damir Hajduk (Vijeće za elektroničke medije), Zrinjka Peruško (Centra za istraživanje medija i komunikacije, Fakultet političkih znanosti), Toni Gabrić (H-alter, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu), Denis Mikolić (Nacionalna udruga televizija), Željko Matanić (Hrvatska udruga radija i novina) i Sanja Sarnavka (Kuća ljudskih prava) (11 sati, Klub SC-a, Savska 25).

ZAGREB - Prvo raspravno ročište u parnici protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope tužila udruga Potrošač održat će se na Trgovačkom sudu u Zagrebu (8,30 sati, Petrinjska 8)

ZAGREB - Visoki časni sud HDZ-a trebao bi odlučiti o sudbini bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor, protiv koje je pokrenut stegovni postupak na zahtjev zagrebačkoga gradskog odbora HDZ-a, zbog učestalih javnih istupa u kojima je kritizirala politiku stranačkog vodstva. Predsjednik suda Tomislav Čuljak već je ranije najavio da će se izuzeti iz postupka, jer u stranci obnaša i funkciju političkog tajnika, pa će peteročlanom sudskom vijeću predsjedavati Florijan Boras (11 sati, HDZ, Glavno tajništvo, Trg žrtva fašizma 4)

VELIKA GORICA - Na konferenciji za novinare gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić izvijestit će o mjerama kojima će Grad pomoći građanima u legalizaciji bespravno sagrađenih objekata (11 sati, Gradska uprava).

SPLIT - Pod nazivom "Split kao more mogućnosti" SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Baldasar predstavit će dio izbornog programa koji se odnose na kapitalne projekte (11 sati, caffe bar Olea, na željezničkom kolodvoru nasuprot trajektne luke)

ZAGREB - Međunarodni sajam kozmetike, pribora i opreme za salone na Zagrebačkom velesajmu otvorit će zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević (10,30 sati, Zagrebački velesajam, Paviljon 8)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Ekstraeseji" Zdravka Zime. O knjizi će uz autora govoriti i Predrag Matvejević, Tonko Maroević i Branko Čegec (12 sati, Atrij Muzeja za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - U "Gavelli" će premijerno biti izvedena predstava njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelpfenninga "Push up 1-3" u režiji Daria Harjačeka. Predstava je nastala u suradnji sa šibenskim HNK, a glume Jakov Bilić, Barbara Nola, Antonija Stanišić Šperanda, Amar Bukvić, Bojana Gregorić Vejzović, Zoran Gogić, Sven Šestak i Ivana Bolanča (19,30, Gavella, Frankopanska 10 )

VARAŽDIN – U varaždinskom HNK-u bit će izvedena predstava "Ruke po Ranku", koja se temelji na noveli "Ruke" Ranka Marinkovića, a motivski se dotiče i Marinkovićevih novela "Mrtve duše" i "Zagrljaj". Redatelj predstave je Dubravko-Torjanac, a dramaturginja Vesna Kosec-Torjanac (20 sati, HNK).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙