FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 28. veljače

Autor: uand
ZAGREB, 28. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 28. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je 11 uredbi kojima Vlada za tri posto smanjuje koeficijente za obračun plaće svih državnih službenika i namještenika (uključujući Poreznu upravu, Carinsku upravu, policiju, službu vanjskih poslova) te službenika i namještenika u javnim službama. Navedeno smanjenje koeficijenata ne odnosi se samo na određena radna mjesta u sustavu obrazovanja (koeficijenti za obračun plaće uvećani su im za šest posto, te potom umanjeni za tri posto). Na dnevnom redu je i više prijedloga zakona koji se usklađuju s pravnom stečevinom EU, među njima i prijedlog zakona o zaštiti prirode.

ZAGREB - Međunarodna zdravstvena konferencija "Investing for a Healthy Future" - "Ulaganje za zdraviju budućnost" o stvaranju preduvjeta za razvoj projekata u zdravstvu, povezivanju strateških i financijskih partnera te poticanju poduzetništva. Na konferenciji će biti predstavljeni konkretni projekti i potencijalni ulagači u hrvatsko zdravstvo. U kontekstu ulaska Hrvatske u EU, pokušat će se, kako je najavljeno, dati odgovor na pitanje ima li domaće zdravstvo potencijala za komercijalne projekte koji će donijeti zaradu i nova radna mjesta ili je osuđeno na preživljavanje i stagniranje trošenjem novaca iz državnog proračuna. Jedna od tema bit će i kako privući strana ulaganja u turizmu zdravog života. Na otvaranju konferencije nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović (9,15 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Perspektive financiranja uključivanja Roma iz izvora EU" koja se održava u okviru predsjedanja Republike Hrvatske međunarodnom inicijativom Desetljeće za uključivanje Roma 2005.-2015. Konferenciju će otvoriti potpredsjednik vlade i nacionalni koordinator Desetljeća za uključivanje Roma Neven Mimica (8,30 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Predstavnici Vlade i samoborskog DIV-a potpisat će Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije Split. Prije samog potpisivanja, ugovor će se naći i na sjednici Vlade koja treba dati suglasnost na konačni tekst ugovora kojim samoborski DIV postaje vlasnik Brodosplita. Ugovor će u ime Republike Hrvatske i ostalih imatelja dionica ugovor potpisati ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. U ime DIV Brodogradnje d.o.o. ugovor će potpisati predsjednik Uprave Tomislav Debeljak, a u u ime tvrtke Div d.o.o. član Uprave Darko Pappo. Potpisivanju će, kako je najavljeno, nazočiti potpredsjednici Vlade Neven Mimica i Branko Grčić te ministar financija Slavko Linić, kao i predstavnici Ministarstva gospodarstva, Agencije za upravljanje državnom imovinom, Hrvatske Brodogradnje-Jadranbrod, tvrtke DIV, Hrvatske udruge sindikata i Sindikata metalaca Hrvatske (13,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospdarske komore (HGK) održat će se dvadeseta po redu dodjela priznanja "Zlatna kuna". HGK tradicionalno svake godine dodjeljuje priznanja "Zlatna kuna" trgovačkim društvima, bankama i osiguravajućim društvima za uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu. Dodijelit će se i "Zlatna kuna" za životno djelo i inovatorstvo te će biti proglašeni proizvodi, novi dobitnici prava na uporabu znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko". Potpora iz Zaklade "Izvorno hrvatsko" i ove se godine dodjeljuje projektima kojima je cilj stvaranje kvalitetnih hrvatskih proizvoda te njihova imidža na domaćem i stranom tržištu (20,00 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Obilježavanje 24. obljetnice javnog predstavljanja programskih načela Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojemu će nazočiti i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (19 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/1).

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu predstojećih lokalnih izbora na kojoj se želi ukazati na pitanje političke participacije žena s naglaskom na položaj žena pripadnica nacionalnih manjina. Sudionice su kandidatkinja SDSS-a na lokalnim izborima Mirjana Galo, zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi, a moderatorica je izvršna direktorica Centra za ženske studije Rada Borić (13,30 sati, Memorijalni stan M. J. Zagorke, Dolac 8).

RIJEKA - Radnici riječkog brodogradilišta 3. maj održat će skup radnika pod sloganom "Akcija za spas 3. maja". Skup "protiv politike neugovaranja brodova i neisplate plaća, protiv neizvjesnosti i nesigurne budućnosti te protiv politike koja je 3. maj dovela u sadašnju situaciju" organiziraju Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat, Sindikat 3. maja i Sindikat Istre i Kvarnera (11 sati, brodogradilište 3. maj).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙