FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anita Bara SDP-ova kandidatkinja za šibensko-kninsku županicu

Autor: jdev
ŠIBENIK, 27. veljače 2013. (Hina) - Šibensko-kninski SDP na izbore će izaći u koaliciji s HNS-om i HSLS-om, a kandidatkinja koalicije za šibensko-kninsku županicu bit će Anita Bara, predsjednica Županijske organizacije SDP-a, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Za zamjenike župana kandidirani su pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo u gradu Šibeniku Petar Mišura (HNS) i predsjednik šibensko-kninskoga HSLS-a i osnivač lokalnoga trgovačkog lanca "Djelo" Joso Slamić.

Anita Bara rekla je kako je njezino političko iskustvo spojeno s mladošću i kreativnošću Petra Mišure i poduzetničkim iskustvom Jose Slamića kombinacija koja će pobijediti na izborima.

Istaknula je da će koalicija pokrenuti županiju te učiniti ono što dosadašnja vlast "nije bila u stanju".

Sadašnja vlast, ustvrdila je Bara, uglavnom se bavila protokolarnim pitanjima, a cijeli je mandat ispunjavala samo osnovne zakonske obveze unatoč mnogim problemima na šibensko-kninskom području.

Primjerice, iznijela je Bara, gustoća naseljenosti, smanjila se s 51 stanovnika po kilometru četvornome, koliko ih je bilo 1991. godine, na 37 stanovnika na kilometru četvornome.

Predsjednica šibensko-kninske Županijske organizacije SDP-a tekođer je rekla da više od sedam posto građana prima socijalnu pomoć, a najgore je stanje u gradu Kninu, gdje gotovo 26 posto stanovništva živi od socijale.

Predstavnici koalicije danas nisu govorili o svojemu predizbornom programu.

Rekli su samo da će se zauzimati za što skoriju izgradnju brze ceste Šibenik-Drniš-Knin-BiH te da će raditi na gospodarskom oporavku županije i otvaranju novih radnih mjesta kroz nove projekte. Predstavnici koalicije pod tim podrazumijevaju aktivnije uključivanje u povlačenje novca iz europskih fondova.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙