FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 27. veljače

Autor: tper
ZAGREB, 26. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. veljače.

BIJELO BRDO/VLADISLAVCI/VUKA - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obići će farme za proizvodnju mlijeka te postrojenje za proizvodnju bio plina, a nakon što je Ministarstvo poljoprivrede započelo s provedbom Akcijskog plana za rješavanje krize mliječnog sektora. Ministarstvo je u utorak izvijestilo da je počelo s provedbom Akcijskog plana koji predviđa odvoz mlijeka s povišenim aflatoksinom u bioplinska postrojenja te distribuciju stočne hrane farmerima kod kojih je pronađeno mlijeko s povišenom razinom aflatoksina. Ministar Jakovina obići će farme muznih krava obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Tihomira Bojanića u Bijelom Brdu (9,00 sati, Arsenija III. Čarnojevića 24, Bijelo Brdo) i OPG Slađane Kruljac u Vladislavcima (oko 10,00 sati, Kralja Tomislava 291, Vladislavci), a u Vuki će obići biopostojenje Novi Agrar d.o.o. (oko 10,40 sati, Mala Branjevina bb, Vuka). Tijekom obilaska ministar Tihomir Jakovina dat će izjave za medije, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

ZAGREB - Radnici Diokija prosvjedovat će na Markovom trgu zbog neisplate sedam zaostalih plaća i otpremnina, a prosvjed organizira Sindikat naftnog gospodarstva. Organizatori prosvjeda očekuju više stotina prosvjednika iz zagrebačkog Diokija i Dina Petrokemije na Krku, koji će tražiti od Vlade ispunjavanje obećanja o isplati sedam zaostalih plaća i otpremnina, te pronalasku strateškog investitora koji bi trebao ponovno pokrenuti proizvodnju u Dioki Grupi. Prosvjednici će se okupiti u 10,30 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će krenuti na Markov trg, gdje bi prosvjed trebao početi u 11 sati.

RIJEKA - "Modernizacija riječkog željezničkog pravca - izazovi i mogućnosti", naziv je panel rasprave koju organizira Hrvatsko društvo željezničkih inženjera (HDŽI). Riječko čvorište vrlo je važno na riječkom prometnom pravcu i na prostoru na kojemu je predviđeno najviše radova pa će zbog toga imati prioritet među projektima, navode iz HDŽI koji panel raspravom želi postići da sve zainteresirane strane prezentiraju svoje razvojne planove te da se oni usklade kroz konstruktivnu raspravu stručne javnosti, sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i donositelja odluka. Uz predstavnike Primorsko-goranske županije i grada Rijeke, najavljeno je i sudjelovanje predstavnika HŽ Infrastrukture, HŽ Carga, HŽ Putničkog prijevoza, kao i predstavnika Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka (11,00 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16).

ZAGREB - Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) raspravljat će se o izvješću o radu i financijskom izvješću HTZ-a za 2012., izvješću Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a te izvješću o naplati boravišne pristojbe (12,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10/IV).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare izvjestit će o rezultatima sastanka MMF-a i sindikata održanog 26. veljače te obilježavanju 20 godina rada Matice (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

RIJEKA - Položaj radnika u ugostiteljstvu i turizmu uoči predsezone tema je konferencije za novinare predstavnika Sindikata turizma i usluga u turizmu. Na konferenciji će biti riječi o strategiji razvoja hrvatskog turizma, sezonskim radnicima, vladinim mjerama zapošljavanja itd. (10,30 sati, Sindikalni dom Franjo Belulović, Krešimirova 4).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Microsoft Hrvatska na konferenciji za novinare najavit će 13. Microsoft WinDays konferenciju. Konferencija će se održati krajem travnja pod sloganom "Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh." (11,00 sati, Microsoft Hrvatska, Horvatova 82).

ZAGREB - Turistička kompanija Uniline na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za 2012. te planove za iduće razdoblje (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙