FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. veljače

Autor: dmak
ZAGREB, 25. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 26. veljače:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će izlaganje na temu "Ključne pretpostavke za razvoj poduzetništva i novih vrijednosti u Republici Hrvatskoj" u organizaciji Instituta za inovacije (12 sati, "Školska knjiga", Masarykova 28). Nakon toga nazočit će raspravi na temu "O strategiji razvoja znanosti i visokog obrazovanja – što učiniti u Hrvatskoj?" (15 sati, Centar "Miko Tripalo", Ilica 5/II)

OPATIJA - U biblioteci Thalassotherapije u Opatiji održat će se konferencija za tisak u vezi s dodjelom naziva Referentnog centra za kardiološku rehabilitaciju Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske te dodjele dopusnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za znanstveno istraživačku djelatnost (12,30 sati, biblioteka glavne zgrade Thalassotherapije, Europa I).

PULA - Kod središnjeg križa na pulskom Gradskom groblju bit će postavljena spomen ploča za sve poginule pripadnike Mornaričko desantnog pješaštva "Vanga". Vijenci će biti položeni vijenci kod središnjeg križa (11,30 sati) te na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u parku Franje Josipa (11,45 sati). Uz predstavnike Grada, Istarske županije, vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata očekuje se i dolazak ministra branitelja Predraga Matića. Pripadnici "Vange" sudjelovali su u borbama za obranu Dubrovnika a potom i Novigrada Dalmatinskog. U tim borbama poginulo je jedanaest pripadnika "Vange" a šezdesetak ih je ranjeno.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg HDZ-ovog ministra gospodarstva i potpredsjednika vlade Damira Polančeca. On je kao svjedok tužiteljstva već bio saslušan u rujnu prošle godine kada je izjavio da se na predsjedništvu stranke nitko nije protivio Sanaderovim zaključcima. Rekao je i da se nikada nije raspravljalo ili odlučivalo o financijskom planu i završnom računu stranke ali jest o uređivačkoj politici nekih medija i odabiru pjevača za stranačke skupove. Posvjedočio je i da je na svakoj sjednici predsjedništva bio bogat catering s gomilom hrane i pića, a kada je jednom prilikom primijetio da se s tim pretjeruje, tadašnji glasnogovornik stranke Ratko Maček u neformalnom razgovoru mu je rekao "što manje pitaš, bolje za tebe" (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatski savez za rijetke bolesti na konferenciji za novinare najavit će program obilježavanja Međunarodnog dana rijektih bolesti. Bit će predstavljene aktivnosti za ovogodišnje obilježavanje i najavit će se donošenje nacionalnog programa za rijetke bolesti Republike Hrvatske. Sudjeluju predsjednica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti i članica Upravnog odbora EURORDIS-a (Europske organizacije za rijetke bolesti) Vlasta Zmazek te predstavnica Ministarstva zdravlja i voditeljica Službe za lijekove i medicinske proizvode Romana Katalinić (11 sati, u prostorijama udruge Debra, Prilaz Gjure Deželića 30).

ZAGREB - Otvorenje izložbe Lovre Artukovića "Lice slike" i razgovor s umjetnikom. Ciklus "Lice slike" nastajao je od 2006. do 2013. godine, a prikazuju facijalne gestikulacije modela, koji kao da izvode glumačku vježbu izražavanja osjećaja. Razgovor vodi likovna kritičarka Leonida Kovač (20 sati, Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23a)

ZAGREB - U Muzeju suvremene umjetnosti bit će predstavljen projekt Kate Mijatović "Između neba i zemlje" koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na 55. međunarodnoj izložbi likovnih umjetnosti - Venecijanskom bijenalu. Projekt će predstaviti umjetnica Kata Mijatović i povjerenik i kustos hrvatskog paviljona Branko Franceschi. Cilj predstavljanja je potaknuti građane Zagreba da svojim sudjelovanjem pomognu akumulaciju snova za potrebe Arhiva Snova, središnjeg interaktivnog segmenta projekta. Stoga će u prostoru MSU biti postavljeni spremnici koji će omogućivati građanima da u klasičnom pisanom obliku doprinesu akumulaciji snova i što širem dosegu mapiranja nesvjesnog koje je suština projekta Kate Mijatović (18 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17)

ZAGREB - Diskografska kuća Menart predstavit će svoje petnaesto književno izdanje, prijevod biografije Boba Dylana "Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bobom Dylanom" autora Davida Daltona. O biografiji će govoriti kantautorica Nina Romić, glazbeni novinar i kritičar Aleksandar Dragaš, glazbeni novinar i kritičar Hrvoje Horvat, organizator koncerta Boba Dylana u Zagrebu 2010. godine i direktor INmusic Festivala Zoran Marić, te direktor Menarta i izdavač knjige Branko Komljenović (18 sati, Kulturno informativni centar, Dokukino, Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙