FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"San ivanjske noći" najbolja predstava 23. smotre kazališnog stvaralaštva

Autor: zdra
RETKOVCI, 25. veljače 2013.(Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja u Retkovcima nedaleko Vinkovaca, u nedjelju navečer završila je 25. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojoj je od 26. siječnja nastupilo 19 kazališta iz Retkovaca, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Belišća, Bjelovara, Jastrebarskog, Ivankova, Đurđevca, Županje, Pačetina, Omiša, Viteza (BiH) i Postojne (Slovenija).

Prosudbeno povjerenstvo kojim je predsjedala Mira Perić Kraljik, a kojem su se nalazile i glumice kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, koje je i organizator smotre, Marija Mrvičin i Nevenka Živković, najboljom predstavom proglasilo je predstavu "San ivanjske noći" Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, dok je publika najboljom proglasila predstavu "Kućanice" Dramske gupe kulturno-umjetničke udruge "Kristal-Sladorana" iz Županje.

Jelena Budimir-Pekan iz Gradskog kazališta Jastrebarsko proglašena je najboljom glumicom, a Marko Kapitanović iz Gradskog teatra mladih iz Omišta najboljim glumcem.

Prema riječima predsjednika Kazališta "Mika Živković" Retkovci Marka Sabljakovića, predstave 25. smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji pogledalo je ukupno oko 4.000 gledatelja.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙