FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,20 sati

Autor: spar
ZAGREB, 24. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Davorin Bubalović i HDZ-ov kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Goran Ivanović, pozvali su danas vladajuće da podnesu ostavke, ocjenjujući kako je aktualna vlast dovela Hrvatsku u izuzetno tešku situaciju. U međuvremenu zaboravlja se kako je u Hrvatskoj broj nezaposlenih dosegnuo 375.000 osoba i da je to problem koji se mora riješiti, jer će dovesti do iseljavanje hrvatskih građana. Brojka nezaposlenih bila bi zasigurno i veća od 400.000 osoba, ali su je smanjili oni hrvatski građani koji su već otišli u druge zemlje 'trbuhom za kruhom', rekao je Bubalović na konferenciji za novinare. Istaknuo je kako od obećanih investicija nema ništa, te da je isteklo vrijeme obećanja jer se od toga ne živi. HDZ-ov kandidat za osječko-baranjskog župana Goran Ivanović, rekao je kako posebno zabrinjava činjenica da svakodnevno drastično poskupljuje doslovce sve u Hrvatskoj, od vode, plina, struje do hrane. Teško je odgovoriti na pitanje "koliko košta život u Hrvatskoj, jer to se više ne može zbog stalnih poskupljenja niti pratiti, osim što u svakodnevnom životu građani sve teže i neizvjesnije žive", rekao je. Pozvao je aktualnu vlast da "podnese ostavke i prepusti upravljanje državnom onima koji to bolje znaju raditi".

OSIJEK - Ivica Vrkića, kandidat SDP-a HNS-a i HSU-a za osječkog gradonačelnika na današnjoj je konferenciji za novinare, naslovljenoj "Polaganje računa biračima", podastro svoju imovinsku karticu, te izvijestio javnost o nedavnoj prometnoj nesreći u kojoj je bio sudionik. Polaganje računa biračima važan je i moralni čin, kazao je Vrkić te predstavio svoju imovinsku karticu, istaknuvši kako očekuje da će i drugi gradonačelnički kandidati i kandidati za župana to isto učiniti. Smatram kako je daleko bolje da izvijestim javnost o tome da sam u studenom prošle godine bio sudionik prometne nesreće, u kojoj je na službeni automobil kojeg sam vozio naletio motociklist, rekao je Vrkić. Dodao je kako je na mjestu nesreće policija obavila očevid te da nitko nije stradao. Kandidat za osječkog gradonačelnika Ivica Vrkić, predstavio je danas i svoje službene prostorije kao i Izborni stožer kojega će voditi Stjepan Čuraj iz HNS-a, a glasnogovornik će biti Svetozar Sarkanjac. Vrkić je predstavio i svoju internetsku stranicu na kojoj svi građani mogu vidjeti njegov program i način rada.

SPLIT - Nastavljena je intenzivna potraga za četvrtim alpinistom koji je jučer popodne nestao u snježnoj lavini na planini Kamešnici, a jutros je na terenu 130 spašavatelja iz Hrvatske i BiH, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Zbog još uvijek velike opasnosti od novih snježnih lavina rezervne ekipe za izmjenu umornih spašavatelja čekaju u podnožju planine. Snježna lavina koja je jučer zahvatila četvoricu alpinista tijekom uspona na najviši vrh Kamešnice, značajno je duža nego što su govorile prve informacije. Naime, lavina je počela na samom grebenu Kamešnice i spustila se u dužinu od jednog kilometra i širini od oko 150 metara, navode iz HGSS-a. Od četvorice alpinista koje je lavina zahvatila, trojica su pronađena i zbrinuta, a za četvrtim od jučer popodne traje intenzivna potraga. U potrazi jedna ekipa spašavatelja pristupila je s grebena dok je glavnina potrage krenula iz podnožja. Koriste se i potražni psi te se provodi sondiranje lavinskim sondama, pretraživanje RECCO sustavom te prekopavanje. Poteškoću u potrazi stvara i visoki stjenoviti skok na sredini lavine, doznaje se od pročelnika HGSS-a Vinka Prizmića. Također na tom području povremeno pada kiša, a vršni dio grebena Kamešnice je u magli. Ipak, vremenske prilike su povoljnije nego noćas kada je zbog jake grmljavine i velike opasnosti za spasitelje potraga nakratko bila prekinuta, navode iz HGSS-a.

ZAGREB - Između Ogulinskog Hreljina i Gomirja jutros je zbog snježnih nanosa iz tračnica iskočila radna lokomotiva Hrvatski željeznica (HŽ), no ozljeđenih nije bilo, izvjestili su iz HŽ-a. Radna lokomotiva HŽ-a koja je vozila u smjeru Moravica, naišla je na zaleđene snježne nanose između Ogulinskog Hreljina i Gomirja jutros u 6,10 sati, uslijed čega je iskočila iz tračnica, a željeznički promet na relaciji Rijeka-Ogulin do daljnjega je obustavljen, navode iz HŽ-a. Tako su otkazani vlakovi 4600 i 4602 koji voze na relaciji Ogulin-Rijeka, a zbog teških vremenskih uvjeta trenutačno nije moguća supstitucija autobusima za lokalne vlakove na području Gorskog kotara. Vlak 4000 od Zagreba prema Rijeci prometuje do Ogulina, a potom se putnici autobusom prebacuju do Rijeke, bez zaustavljanja na inače propisanim stajalištima. Umjesto brzog vlaka 703 od Rijeke preko Ogulina i Karlovca do Zagreba prometuje autobus, navodi voditeljica odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙