FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beču otvorena hrvatsko-austrijsko-mađarska izložba fotografija

Autor: spos
BEČ, 21. veljače 2013. (Hina) - U Institutu Balassi - Collegium Hungaricum u Beču je u četvrtak navečer otvorena zajednička izložba fotografija čiji su autori Sofia Silvia iz Hrvatske, Klaus Maehring iz Austrije i Tibor Gyenis i Barna Illes iz Mađarske, pod nazivom "Putovanja od stvarnosti do iluzija".

Izloženo je pedesetak fotografija, od toga četrnaestak čija je autorica hrvatska fotografkinja Sofia Silvia, među kojima je najviše njih o Brijunima.

Direktor Instituta Balassi - Collegium Hungaricum Marton Mehes pozdravljajući publiku naglasio je da je to zajednički projekt triju država u suradnji na području kulture.

Putovanje je u umjetnosti kao i u umjetnosti fotografije uvijek aktualna tema, a prikazani eksponati govore o pustolovini, sjećanjima, poticajima, susretima, ali i mogućnostima razočarenja, rečeno je prilikom otvorenja izložbe.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota podsjetio je na dugi put Hrvatske prema EU i u tom kontekstu naglasio suradnju država u srednjoj Europi.

Zajednička izložba fotografija organizirana je u povodu skorašnjeg pristupa Hrvatske Europskoj uniji i jedna je od niza priredaba što će se tim povodom održati u austrijskome glavnom gradu.

(Hina) xspđ yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙