FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasti BiH zabranile online klađenje

Autor: zkre
MOSTAR, 20. veljače 2013. (Hina) - Vlasti u Bosni i Hercegovini zabranile su online klađenje na internetskim stranicama velikih svjetskih kladionica ističući da se na taj način izbjegava plaćanje poreza na igre na sreću, a mediji prenose ocjene kako ovaj potez predstavlja cenzuru interneta.

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK) je po zahtjevu ministarstva financija Federacije BiH i porezne uprave Federacije BiH naložila pružateljima internetskih usluga da do 15. ožujka onemoguće pristup internetskim stranicama s kojih se, kako se ističe, nezakonito pružaju usluge online klađenja.

U slučaju da ne postupe sukladno nalogu, RAK je najavio poduzimanje kaznenih mjera prema pružateljima internetskih usluga.

Iz Piratske stranke BiH istaknuli su da zabranom pristupa online kladionicama, vlasti u BiH uvode cenzuru interneta, umjesto da ponude sustavno zakonsko rješenje.

Oni tvrde da je plaćanje poreza na dobitke od klađenja zakonom utvrđeno kao obveza svih građana a da ograničavanje pristupa internetu nije prihvatljivo rješenje te da se time ne poštuje sloboda govora.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙