FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Meksika se neće vratiti 21 kubanski umjetnik

Autor: mtro
CIUDAD DE MEXICO, 19. veljače 2013. (Hina/AFP) - Dvadeset i jedan kubanski umjetnik koji se nalazi u Meksiku na karnevalu u Veracruzu, nije se 14. veljače zrakoplovom vratio u Havanu. Nije poznato gdje se kubanski plesači nalaze, naveo je Nacionalni institut za migracije (INM).

Devedeset i tri člana kubanske plesne skupine Guaracheros de la Regla, ušla su u Meksiko s vizom posjetitelja bez dozvole za bavljenje plaćenim aktivnostima. INM je precizirao da ne traži 21 osobu koja je odlučila ostati u Meksiku jer su im vize valjane 6 mjeseci. Nakon tog razdoblja oni mogu otputovati u zemlju koja graniči s Meksikom i tražiti šestomjesečno produženje.

Kubanci su ušli u našu zemlju legalnim putem i INM ne može odaslati uzbunu zbog njihovog slučaja jer nije počinjena administrativna pogreška, naglašava institut.

Nakon 14. veljače kubanske vlasti su ublažile uvjete izlaska iz zemlje. Prvi puta u 50 godina, svi Kubanci koji imaju valjanu putovnicu mogu otići u inozemstvo bez traženja dozvole od vlade. Malo Kubanaca ima financijske mogućnosti za putovanja izvan otoka.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙