FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stjepan Tuđman izabran za zamjenika predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a

Autor: nkot
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Predsjedništvo Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" danas je na konstituirajućoj sjednici za zamjenika predsjednika Milana Kovača jednoglasno izabralo Stjepana Tuđmana.

Izabrana su i četiri dopredsjednika, a predloženi su kandidati za glavnog tajnika, rizničara i međunarodnog tajnika, koje izglasava Nacionalno vijeće Kluba utemeljitelja HDZ-a, priopćilo je to HDZ-ovo tijelo.

Osim toga, imenovani su i predsjednici Odbora za hrvatske branitelje i Odbora za povratnike – iseljenike.

Predsjedništvo Kluba pozvalo je sve utemeljitelje HDZ-a da se aktiviraju i sudjeluju u svim stranačkim događanjima na svim nivoima te da se svi problemi i eventualne nesuglasice rješavaju unutar stranke.

Utemeljitelji su na sjednici, održanoj u Središnjici HDZ-a, potvrdili svoju privrženost temeljnim načelima stranke, i u prijateljskom i kolegijalnom ozračju održali konstituirajuću sjednicu, navodi se u priopćenju.

Održana je i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora Zajednice Kluba utemeljitelja na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Zlatko Banožić.

Milan Kovač je za predsjednika Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a izabran 9. veljače, kada je pozvao sve one koji su iz bilo kojeg razloga otišli ili su protjerani iz HDZ-a da se vrate u stranku. On je na dužnosti predsjednika naslijedio Đuru Pericu, koji je najavio da odlazi u "političku mirovinu".

(Hina) xpp/xmvr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙