FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga M. Juretića "Socijalizam 21. stoljeća"

Autor: mkov
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Knjiga Mije Juretića "Socijalizam 21. stoljeća" predstavljena je danas u prostorijama Saveza antifašističkih boraca Hrvatske u Zagrebu, a urednik knjige Božidar Dugonjić ocijenio je da knjiga sažeto nudi informacije i ocjenjuje političke događaje i stanja koji su se dogodili i koji će se dogoditi.

Smatra kako je Juretić napravio podsjetnik na stanje zadnjih dvadesetak godina te je čitateljima pružio informacije koje sad više ne moraju tražiti u dvadesetak svezaka Marxovih i Titovih djela.

Publicist Svetozar Livada je istaknuo kako autor vjeruje da je socijalizam alternativa kapitalizmu jer je Karl Marx prije nego što je počeo pisati o ideji socijalizma pročitao oko 20 tisuća knjiga. "Čovjek, društvo i njegova vrsta ne zanimaju kapitalizam", rekao je i ustvrdio kako je "zbog vanjske politike svaki predsjednik SAD-a ratni zločinac".

Po Livadinim riječima, kapitalistički svijet ekonomski se i vojno homogenizira pa je sad, kako je ustvrdio, i Hrvatska "dobila svoju okupacijsku zonu u Afganistanu".

Za demokratske promjene koje su zahvatile istok Europe ustvrdio je kako je riječ o jednoj od najvećih kontrarevolucija nakon koje se revolucionarima skratio život za 3,5 godine. "Pobjedom revolucije popravili smo sve antropometrijske mjere", ocijenio je i dodao kako su nakon provedene revolucije ljudi postali viši, jači, deblji i zdraviji.

Livada smatra kako je hrvatski Domovinski rat kontrarevolucija jer se sad u nas može izglasovati i ono što može engleski parlament, ili, kako je rekao, izglasovati da muško postane žensko.

Po Livadinim riječima, ulazak Hrvatske u Europsku uniju jest prihvaćanje kolonijalnoga položaja, što oni koji izdvajaju dva milijuna kuna za proslovu tog događaja smatraju srećom i radosti.

Livada je rekao i da su se antifašisti borili u Drugome svjetskom ratu protiv kapitalizma.

(Hina) xmkov ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙