FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko i Lukšić: Suradnja Hrvatske i Crne Gore kao primjer drugima

Autor: ista
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko razgovarao je s potpredsjednikom vlade Crne Gore i ministrom vanjskih i europskih poslova Igorom Lukšićem, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, ocjenivši da odnosi dvije zemlje napreduju svakim danom te da je to vrijedan primjer drugima u regiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Odnosi dvije zemlje napreduju svakim danom i taj je odnos vrijedan primjer drugima u regiji, kazao je Leko naglasivši spremnost Hrvatske da i dalje pomaže Crnoj Gori na europskom putu, ali i svim drugim državama jugoistočne Europe.

Predsjednik Sabora očekuje da ta suradnja rezultira i konkretnim dogovorima i sporazumima, a izrazio je zadovoljstvo i činjenicom da hrvatska nacionalna manjina prvi put ima svoje predstavnike u Skupštini i vladi Crne Gore.

Lukšić je ocijenio kako će članstvo Hrvatske u EU biti dodatna motivacija za crnogorsku vladu da posvećeno radi na ispunjavanju svojih obveza, te istaknuo zainteresiranost Crne Gore da u tom procesu koristi hrvatska iskustva.

Crnogorski dužnosnik je izrazio uvjerenje da će dvije države u prijateljskom duhu riješiti i pitanje utvrđivanja granice te tako pokazati da su sposobne prevladati terete prošlosti a zahvalio je Hrvatskoj i na potpori koju pruža Crnoj Gori u njezinoj namjeri da postane članica NATO saveza.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙