FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rajko Ostojić: uskoro će objaviti kada krećem u službenu kampanju za gradonačelnika

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Ministar zdravlja i kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić izjavio je danas da će javnost biti vrlo brzo obaviještena kada će službeno krenuti u kampanju za lokalne izbore, istaknuvši da će ona biti transparentna te da u njoj neće koristiti resurse Ministarstva zdravlja.

"Vrlo brzo ćete biti jasno izviješteni o mojim planovima kad krećem u kampanju za gradonačelnika sukladno pozitivnim zakonskim propisima, sukladno svjetskoj i europskoj praksi", rekao je Ostojić novinarima u KBC-u Zagreb (Rebro) nakon otvaranja novog laboratorija za intervencijsku kardiologiju.

Istaknuo je kako u kampanji neće koristiti resurse Ministarstva zdravlja. "Dapače, bit će jasna, transparentna kampanja kao što je primjereno mojim osnovnim načelima, a moje ljudsko, profesionalno i političko načelo je socijalno i demokratsko, a jedno i drugo je, naravno, povezano s potpunom transparentnošću", istaknuo je.

Na upit novinara tko će ga zamijeniti na ministarskoj dužnosti, Ostojić je podsjetio da i ministra i zamjenika ministra imenuje osobno premijer, a ministar i zamjenik, rekao je, u biti su jedna te ista osoba jer je zamjenik zrcalna slika ministra i ima potpuno iste ingerencije. "Njih će imenovati premijer, naravno, kad pobijedim u utrci za gradonačelnika grada Zagreba, a o mojim kandidatkinjama ili kandidatima će odlučiti premijer, a ako me pita za mišljenja, a zasigurno će me pitati, ja ću mu naravno predložiti nekoliko njih jer imamo sjajne potencijalne kandidate", istaknuo je.

Na pitanje koliko će biti u kampanji, Ostojić je odgovorio "četiri, šest ili osam tjedana, ili po potrebi više" te naglasio da će ona financijski biti "vrlo suzdržana, jer znamo da je recesija".

"Kampanja će biti jasna, vjerujem u svoj tim koji će nastaviti raditi u Ministarstvu zdravlja, vjerujem u svoj tim koji sam okupio za bolji, pošteniji i pravedniji Zagreb koji ulazi u Europu, jer od 1. srpnja Zagreb postaje prava europska prijestolnica. U planu koji sam pripremio i koji ću vrlo brzo obznaniti, to će biti grad otvoren svim građanima, grad partner, grad znanosti, grad kulture i naravno zeleni, čisti grad", istaknuo je Ostojić.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙