FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Revijalna utakmica nogometnih veterana Beograda i Splita

Autor: rsal
BEOGRAD, 16. veljače 2013. (Hina) - Nogometni veterani Beograda i Splita i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije, odigrali su u subotu u Beogradu revijalnu utakmicu pred oko 2.000 gledatelja, a beogradski elektronički medji ocijenili su da je to bila “lijepa uvertira” za predstojeći susret nogometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta u Brazilu 2014. godine.

Utakmicu su organizirali Zajednica Hrvata Beograda “Tin Ujević”, Nogomoetni savez Beograda i društvo “Bačvice” iz Splita, a rezultat je, suglasni su svi sudionici, bio u drugom planu. Inače, Beograđani su slavili s 5:3.

U timu Beograda nastupili su Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić i Stanislav Karasi, a boje Splita branili su nekadašnji nogometaši Hajduka Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi i Ivica Šurjak, dok su uloge izbornika preuzeli Slobodan Santrač kod domaćina, te Ivan Gudelj i Dragan Holcer kod gostiju.

“Bez obzira na odnose između ove dvije zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su nogometaši koji su nekada igrali zajedno, a u posljednje vrijeme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je vječan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, sa velikim ushićenjem”, rekao je Ivan Gudelj Tanjugu.

Gudelj je u predstojećoj utakmici Srbije i Hrvatske 22. ožujka u Zagrebu više šansi dao domaćinu - 60:40, jer “Hrvatska trenutno ima prednost na ljestvici, možda i bolju atmosferu” u momčadi. "U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40”, rekao je Gudelj, dok je Ivica Šurjak još veći optimist.“Srbija dosad u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali sa druge starne Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja”, ocijenio je Šurjak.

Nekadašnji kapetan i vezist Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon istaknuo je da uživa u druženju sa prijateljima iz Splita i ponadao se uzvratnom susretu.

“Uvijek će se naći netko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče, mu jedni druge poštujemo i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu”, rekao je Petrović, koji je i donedavno bio izbornik srpskog nacionalnog tima.

Predstojeći susret Hrvatska-Srbija u Zagrebu Petrović je ocijenio kao “derbi utakmicu” u kojoj se nikad ne zna tko će pobjediti.“Vidjet ćemo, ali nekad pobjedi i slabiji na ljestvici”, rekao je Petrović.

Nogometni veterani Splita odigrat će u nedjelju još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, a domaćini su im veterani Vojvodine.

(Hina) xvil yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙