FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 16. veljače 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

SAN FRANCISCO - Iz Facebooka su objavili da su bili meta serije napada nepoznate hakerske skupine, no u tvrtki koja je pokrenula najveću internetsku društvenu mrežu kažu kako nema dokaza da su podaci korisnika bili ugroženi. "Prošli mjesec smo otkrili da su naši sustavi bili meta sofisticiranog napada", objavila je tvrtka na blogu te dodala da se napad dogodio kada je nekolicina zaposlenika posjetila web stranicu koja je bila ugrožena. Kažu i da oni nisu bili jedina meta napada. Izjava Facebooka, u kojemu tvrde da imaju više od milijarde aktivnih korisnika širom svijeta, uslijedila je nakon nedavnih cyber napada na druge istaknute internetske stranice. Twitter, internetska društvena mreža namijenjena za slanje kratkih poruka također je u veljači bila hakirana te je oko 250 tisuća korisničkih računa potencijalno ugroženo jer su napadači dobili pristup informacijama, uključujući korisnička imena i e-mail adrese. I internetske stranice nekih novina, uključujući The New York Times, The Washington Post i The Wall Street Journal bile su napadnute, a te napade neki pripisuju kineskim hakerima.

WASHINGTON - Asteroid 2012 DA14 je u subotu u 20.24 sati proletio na udaljenosti od 27.800 kilometara od Zemlje i nastavio se udaljavati od nje, objavila je NASA na svojim internetskim stranicama. Asteroid je, kako je ranije i najavljeno, prošao čak i ispod orbite na kojoj kruže geostacionarni meteorološki i telekomunikacijski sateliti ali ipak daleko iznad velike većine satelita uključujući i Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) koja kruži oko Zemlje na visini od oko 350 km.

OSLO - Norveška javna televizija planira emitirati prijenos vatre u kaminu i to cijelih 12 sati a stručnjaci za drvo za ogrjev komentirat će boju vatre i pružati razne stručne savjete. "Razgovarat ćemo o raznim štreberskim temama poput gorenja, cijepanja i slaganja drva, ali imat ćemo i kulturne segmente s glazbom i pjesmama", kaže Rune Moeklebust, producent na državnoj televiziji NRK. "Bit će to spor, ali plemenit program", dodaje. Moeklebust je na tu zamisao došao nakon nevjerojatna uspjeha knjige o drvu za ogrjev Larsa Myttinga, najveće norveške ogrjevne zvijezde. Knjiga "Hel Ved", što znači 'snažan karakter', zapravo je igra riječi i znači i 'drvo za ogrjev'. Mytting je od lani prodao više od 130 tisuća primjeraka knjige, što je golema brojka za zemlju od pet milijuna stanovnika, a izdavač kaže kako se za protekle blagdane samo "Pedeset nijansi sive" bolje prodavala

WASHINGTON - Američko istraživanje pokazalo je da čak i jedno piće dnevno povećava rizike smrti od raka, prenosi američka mreža NBC. Istraživanje u okviru kojeg su proučeni podaci o smrti od raka povezane s konzumiranjem alkohola tijekom 30 godina pokazuje da je alkohol odgovoran za gotovo 20 tisuća smrti u SAD-u a to ne obuhvaća samo teške ovisnike o alkoholu. Najveći dio od gotovo 60 posto smrti svakako otpada na osobe koje dnevno popiju tri ili više pića no konzumiranje samo 1,5 pića dnevno ili čak i manje od toga povezano je s povećanjem broja smrti od raka do 35 posto što sugerira da unos bilo koje količine alkohola nosi neki rizik. Rezultati istraživanja koje je proveo tim s medicinskog fakulteta sveučilišta u Bostonu objavljeni su u časopisu American Journal of Public Health.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙