FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski vojnici ubili pakistanskog na granici u Kašmiru

Autor: bnov
NEW DELHI, 15. veljače 2013. (Hina/AFP) - Indijska vojska ubila je pakistanskog vojnika koji je prešao na indijsku stranu granice u područje Kašmira, oko koje postoji spor s Pakistanom, objavili su u petak dužnosnici dviju suparničkih zemalja.

"Jučer smo otkrili sumnjivo kretanje blizu kontrolne crte (de facto granice s Pakistanom) unutar našeg teritorija i postrojbe s naše strane su zapucale. U pucnjavi koja je uslijedila ubijen je" pakistanski vojnik, izjavio je glasnogovornik zapovjedništva indijske vojske za zonu Sjever, pukovnik Rajesh Kalia.

Jurišna puška AK 47 pronađena je blizu tijela vojnika, dodao je on.

Prema pakistanskom sigurnosnom izvoru, uspostavljen je kontakt s indijskim vlastima kako bi se osigurao povrat tijela u zemlju.

Pakistanski vojnik ubijen je u četvrak navečer nakon što je "neoprezno prešao kontrolnu crtu u sektoru Khoi Ratta", kazao je neimenovani pakistanski dužnosnik.

Indija i Pakistan, dvije nuklearno naoružane suparnice, vodile su tri rata od stjecanja neovisnosti 1947., od čega dva oko podijeljenog Kašmira, na koji obje zemlje polažu pravo.

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙