FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masovna proslava nuklearnog pokusa u Pjongjangu

Autor: bnov
PJONGJANG, 15. veljače 2013. (Hina/AFP) - Više od stotinu tisuća vojnika i civila okupilo se u Pjongjangu radi proslave sjevernokorejskog nuklearnog pokusa izvedenog ovoga tjedna i veličanja hrabrosti "bez premca" vođe Kim Jong-Una, objavili su u petak službeni mediji u toj izoliranoj komunističkoj zemlji.

Visoki dužnosnici stranke i vojske, kao i radnici i studenti sudjelovali su u okupljanju održanom u četvrtak na prostranom trgu Kim Il-Sunga, nazvanog po imenu osnivača Sj. Koreje i djeda sadašnjeg predsjednika, navodi službena novinska agencija KCNA.

U govorima je nuklearni pokus izveden u utorak ocijenjen "genijalnim plodom iznimno odvažne odluke našeg dragog i štovanog Kim Jong-Una", izvjestila je KCNA.

"To je izvanredna demonstracija znanstvene i tehnološke snage te vojne moći, koja je u stanju izvesti bilo koji udar", dodaje KCNA.

Pokus koji je Sj. Koreja izvela u podzemnom tunelu, treći nakon onih 2006. i 2009. godine, osudila je međunarodna zajednica i trebao bi prouzročiti nove sankcije UN-a.

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙