FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: Jankoviću globa zbog isplate gradskog novca sportskim klubovima

Autor: lfia
LJUBLJANA, 14. veljače 2013.(Hina) - Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković kažnjen je globom od 3.000 eura zbog spornih uplata sredstava iz gradskog proračuna na račune dvaju sportskih klubova, piše u četvrtak poslovni list "Finance".

Riječ je rukometnom klubu Olimpija, koji je iz gradske blagajne dobio 130.000 eura te košarkaškom klubu Olimpija, koji je u zadnje dvije godine iz istog izvora primio 1,9 milijuna eura.

Oba su kluba zbog novčanih teškoća jedno vrijeme imala blokirane račune. Te je transakcije kao koruptivne označila državna protukorupcijska komisija, jer je zastupnik rukometnog kluba gradonačelnikov sin Jure Janković, dok je u upravi košarkaškog kluba Vinko Moederndorfer, parlamentarni zastupnik stranke Pozitivna Slovenija čiji je Janković osnivač.

Zakon o integritetu državnih dužnosnika zabranjuje poslove dužnosnika s pravnim subjektima koje vode s dužnosnicima povezane osobe te ih tretira kao koruptivne. Zbog toga je protukorupcijska komisija kao prekršajno tijelo gradonačelniku Jankoviću odredila novčanu kaznu od 3.000 eura. On se na nju žalio, ali su žalbu odbile na dvije više instancije, čime je rješenje o globi postalo pravomoćno, navodi poslovni list "Finance".

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙