FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DPS kandidirala Vujanovića za budućeg predsjednika Crne Gore

Autor: dram
PODGORICA, 12. veljače 2013. (Hina) - Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) predala je u utorak Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predsjedničku kandidaturu aktualnog predsjednika Filipa Vujanovića s preko 13.500 potpisa podrške građana, što je gotovo dvostruko više nego što je propisano izbornim zakonom.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je predsjedničke izbore u Crnoj Gori za 7. travnja, a ako bude drugog kruga, izbori će biti održani 21. travnja. Ovi će predsjednički izbori biti šesti od uvođenja višestranačkog sustava u Crnoj Gori, drugi nakon obnove neovisnosti 2006. godine.

Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću mandat istječe 21. svibnja.

Čelnik DPS-a Milo Đukanović kazao je da su u toj stranci optimisti da će Vujanović pobijediti već u prvom krugu izbora.

"Optimisti smo da ćemo u interesu racionalizacije taj posao završiti već u prvom krugu", rekao je Đukanović novinarima nakon predaje kandidature. Đukanović je kazao da će Vujanovića podržati građani svih nacionalnosti.

Sam Vujanović je kazao kako je uvjeren u pobjedu. "Uvjeren sam u izbornu pobjedu i uvjeren da će građani razumjeti da sam u funkciji svih njih", kazao je on.

DPS je prvi predao DIK-u kandidaturu svog predstavnika na izborima za predsjednika države.

Za predsjedničke izbore kandidature su najavili i čelnik oporbenog Demokratskog fronta Miodrag Lekić te Rade Bojović iz neparlamentarne stranke Pravedna Crna Gora, kao neovisni kandidati. Međutim, oni još nisu prikupili oko 7.700 potpisa podrške građana koliko propisuje izborni zakon.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙