FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Bogović smatra da je svećenik ubijen zbog koristoljublja

Autor: vhor
GOSPIĆ, 10. veljače 2013. (Hina) - Biskup Gospićko-senjske biskupije Mile Bogović, u kojoj je naselje Zavalje kod Bihaća, gdje je u petak ubijen svećenik Mile Ivančić, izjavio je Hini kako smatra da je motiv ubojstva "čisto razbojstvo, koristoljublje i lopovluk", jer je to u godinu dana već treća provala u zavaljski župni stan.

"Svećenik Ivančić je stalno nešto uređivao po župnom stanu, pa su lopovi mislili da je tu novca u izobilju", rekao je Bogović koji je svećenika Ivančića opisao kao "mirnog i tihog čovjeka koji nije kod nikoga izazivao neprijateljstvo".

"Iz onoga što nam je do sada poznato, nemamo pravo zaključivati da ubojstvo ima neki ideološki, vjerski ili nacionalni naboj, jer Ivančić za tako nešto nije nikome dao povoda", kazao je Bogović.

Dodao je da je pokojnik bio takve naravi da je mogao samo pomagati u povezivanju različitosti, a nipošto u tome da različitosti prerastu u suprotnosti.

Smatra kako ipak treba pričekati rezultate istrage ubojstva 78-godišnjeg svećenika čije je tijelo s vidljivim ozljedama pronađeno u župnoj kući u subotu poslijepodne.

Obdukcija njegova tijela potvrdila je da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, izjavio je danas tužitelj u Bihaću Senad Ljubijankić koji nije mogao potvrditi je li motiv koristoljublje s obzirom da još nije utvrđeno nedostaje li što u župnoj kući.

Ta se kuća na meti lopova lani našla već dvaput - u ožujku i uoči Božića kad je iz nje ukradeno 25 tisuća kuna.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙