FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Blizanci optuženi za silovanje, neobična sudska zagonetka

Autor: vrad
MARSEILLE, 9. veljače 2013. (Hina/AFP) - Francuski istražitelji rasvjetljavaju nesvakidašnju zagonetku ne bi li utvrdili koji je od dvojice blizanaca što su optuženi i u petak navečer pritvoreni u Marseilleu za silovanje i spolno zlostavljanje, doista odgovoran.

"Ovo je doista nesvakidašnja situacija, osumnjičenici za kazneno djelo su jednojajčani blizanci", rekao je voditelj sigurnosne službe u departmanu zadužen za istragu Emmanuel Kiehl.

Blizanci Elwin i Yohan, obojica nezaposleni vozači, odbacuju optužbe ali je DNK jednog od njih pronađen na mjestu nekih napada počinjenih između rujna i siječnja, dodaje isti izvor.

Žrtve su prepoznale napadače po snimkama koje je pribavila policija, dodaje Kiehl. "Još treba točno utvrditi odgovornost svakog pojedinog", rekao je Kiehl, dodajući da je metoda za utvrđivanje genskog otiska jednojajčanih blizanaca "skupa" i provodi se u "malom broju laboratorija u Francuskoj".

Stručnjak za DNK, kako prenosi regionalni dnevnik La Provence koja je u subotnjem broju otkrila aferu, rekao je da "postoje neznatne razlike među dvama blizancima koje nastaju kod razvoja embrija".

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙