FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave: Godinu smo počeli uspješno

Autor: jdev
ŠIBENIK, 8. veljače 2013. (Hina) - Ova je godina za šibensko-kninsku Policijsku upravu počela u znaku nekoliko uspješno obavljenih poslova, rekao je danas na konferenciji za novinare njezin načelnik Ivica Kostanić iznoseći prošlogodišnje rezultate rada te podatke o sigurnosti na šibensko-kninskom području.

U prvoj polovici siječnja šibenska je policija zaplijenila gotovo 21,5 kilograma marihuane i tako prekinula uhodani narkolanac koji je tom vrstom droge opskrbljivao šibensko tržište, podsjetio je načelnik Kostanić. Jedna je osoba završila u pritvoru, a druga je kazneno prijavljena, dodao je.

Šibenska policija profesionalno je odradila i posao u suradnji sa zagrebačkim kolegama tijekom kriminalističke obrade vezane uz eksploziju na Trgu bana Jelačića za koju su osumnjičene osobe s područja Vodica. U statističke podatke šibenske policije unesena je i kaznena prijava u vezi s gospodarskim kriminalom u kojem je počinjena šteta od 2,2 milijuna kuna, rekao je Kostanić.

Napomenuo je kako šibenska policija može biti zadovoljna i prošlogodišnjim rezultatima rada, a provjereni tim stručnjaka koji radi na tim zahtjevnim predmetima odradio je zadaću i ove godine u slučaju prijave za kazneno djelo korupcije i zloporabe položaja i ovlasti kojim je tvrtka oštećena za 2,2 milijuna kuna.

Na području Šibensko-kninske županije lani su počinjena 262 kaznena djela u vezi s gospodarskim kriminalom, rekao je Kostanić i dodao kako je čak 89 njih okvalificirano kao kazneno djelo korupcije.

Riječ je o slučajevima primanja i davanja mita i zloporabi položaja i ovlasti.

Tijekom 2011. počinjeno je 215 kaznenih djela u vezi s gospodarskim kriminalom, od kojih 20 kaznenih djela korupcije, istaknuo je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave.

Spomenuo je i kriminalističku istragu koju su zajedno provele istarska, primorsko-goranska, splitsko-dalmatinska, zadarska i šibensko-kninska Policijska uprava. Tijekom nje uhićene su četiri osobe osumnjičene za krađu 118 izvanbrodskih motora, a u nastavku istrage s tom su skupinom povezane još dvije osobe.

Zamjenik načelnika šibensko-kninske Policijske uprave Sandro Santini rekao je da se u siječnju na području te Policijske uprave dogodilo 137 kaznenih djela, jedno više nego u istom mjesecu prošle godine.

No u odnosu prema 2012. godini, kad je u siječnju naknadno otkriveno 19,5 posto počinitelja kaznenih djela, u siječnju ove godine naknadno ih je otkriveno čak 41,3 posto.

Posebice je istaknuo da se u siječnju nije dogodilo nijedno kazneno djelo protiv života i tijela i protiv spolnosti, za razliku od tri takva kaznena djela prijavljena u siječnju prošle godine.

Šibensko-kninska Policijska uprava zabilježila je i nekoliko prekršaja vezanih uz remećenje javnoga reda i mira, te više zapljena opojnih droga i manje prometnih nesreća i požara, što, kako je rekao, "upućuje na povoljno stanje sigurnosti" na njezinu području.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙