FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Credit Suissea smanjena 24 posto u 2012.

Autor: mpuk
ZUERICH, 7. veljače 2013. (Hina/AFP) - Švicarski bankarski div Credit Suisse izvijestio je u četvrtak da mu se neto dobit prošle godine smanjila za 24 posto, kliznuvši na 1,4 milijarde švicarskih franaka (1,2 milijarde eura), unatoč povećanoj dobiti odjela investicijskog bankarstva.

Analitičari koje je anketirala švicarska financijska novinska agencija AWP procijenili su neto dobit na 1,7 milijardi franaka.

U posljednjem tromjesečju 2012. banka je zabilježila neto dobit od 397 milijuna franaka, u usporedbi s gubitkom od 637 milijuna franaka u istom razdoblju prethodne godine.

Odjel za privatno bankarstvo i upravljanje imovinom ostvario je u 2012. operativnu dobit od 3,7 milijarde franaka, u odnosu na 2,9 milijardi franaka ostvarenih u prethodnoj godini.

Odjel investicijskog bankarstva uspio je zaključiti godinu u plusu, ostvarivši operativnu dobit od dvije milijarde franaka, nakon operativnog gubitka u 2011. od 593 milijarde franaka.

"Godina 2012. bila je godina tranzicije", zaključio je u priopćenju izvršni direktor Brady Dougan.

"Poduzeli smo značajne korake kako bismo prilagodili poslovanje i našu organizaciju novim regulatornim zahtjevima, promijenjenim zahjevima klijenata i trenutnom tržišnom okruženju", dodao je.

Te bi mjere trebale dovesti do poboljšanja u 2013., naglasio je.

Uprava banke preporučila je da se potvrdi najavljena godišnja dividenda od 75 centima po dionici.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙