FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razgovori Pusić i Erjavca traju pet sati

Autor: djan
OTOČEC OB KRKI, 6. veljače 2013. (Hina) - Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec u Otočcu ob Krki već pet sati razgovaraju o rješenju za problem duga nekadašnje Ljubljanske banke hrvatskim štedišima, u čemu im pomažu financijski stručnjaci dviju zemalja Zdravko Rogić i France Arhar.

Izaslanstva su razgovore nastavila i na radnoj večeri, koja je upravo u tijeku, a po slovenskim izvorima bit će nastavljeni i nakon nje. Koliko bi susret mogao trajati još nije poznato.

Rješavanje problema tzv. prenesene devizne štednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci je uvjet koji Slovenija postavlja za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

Pusić je u ponedjeljak izjavila kako "postoje tri ili četiri mogućnosti o kojima će u Otočcu razgovarati s kolegom Erjavcom", te da s "obje strane postoji dobra volja da se to rješi".

Pusić i Erjavec razgovarali su prošloga tjedna u Bruxellesu o pitanju Ljubljanske banke i pravodobnoj ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu, te su oboje nakon sastanka izjavili kako je rješenje blizu i da ga je moguće pronaći tijekom veljače, što bi otvorilo put za ratifikaciju u slovenskom parlamentu.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙