FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki trajekti u štrajku daljnjih 48 sati

Autor: bnov
ATENA, 5. veljače 2013. (Hina/AFP) - Grčki mornari odlučili su u utorak produljiti za još 48 sati šestodnevni štrajk usredotočen na zaštitu radnih mjesta, usprkos prijetnjama vlade da će ih primorati na rad i poremećenoj opskrbi hranom otoka koji su ostali bez redovite linije s kopnom.

Sindikat pomoraca PNO objavio je to produljenje koje drži usidrene sve brodove koji opslužuju grčke otoke, odbacujući prijedloge vlade na sastanku u ponedjeljak navečer. PNO zadržava zahtjev o povlačenju nacrta zakona kojim se predviđa smanjenje posade trajekata.

Ministarstvo trgovačke mornarice iznosi podatak 4200 pomoraca štrajkaša na oko 17.000 aktivnih.

Pozivajući u ponedjeljak na nastavak rada, ministar Kostis Mousouroulis implicitno je iznio prijetnju o mobilizaciji zaposlenih koja bi omogućila uspostavu opskrbe otoka.

PNO traži i plaćanje zaostataka plaće dužih od šest mjeseci za trajektne tvrtke u sektoru pogođenom krizom ali poznatom po financijskoj netransparentnosti.

Mousouroulis je kazao u ponedjeljak navečer da je dobio jamstva vlasnika trajekata da će u dva obroka podmiriti neisplaćene plaće.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙